Logo
 Spausdinti šį puslapį

Naujajame NKL sezone – pasikeitusi Gargždų komanda

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
BC „Gargždai“ komanda. L. Pranckevičiūtės nuotr. BC „Gargždai“ komanda. L. Pranckevičiūtės nuotr.

Gargždų krepšinio komanda intensyviai ruošiasi spalio pradžioje startuosiančiam Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonui, kurį pasitiks žymiai pasikeitusi – naujas ne tik pavadinimas, bet ir treneris bei vadovas, pokyčių neišvengta ir komandos sudėtyje. Naujoves portalui mano-gargzdai.lt pristatė komandos vadovė Linara Pranckevičiūtė ir vyriausiasis treneris Albertas Vilimas.

 

Populiarins krepšinį

Jau dabar Gargždų krepšinio komanda oficialiai pakeitė savo pavadinimą į BC „Gargždai“. Toks sprendimas, anot naujosios ekipos vadovės Linaros Pranckevičiūtės, priimtas siekiant aiškumo: „Žmonėms kildavo klausimas, ką reiškia trumpinys „SC“ (Sporto centras – aut. past.), tad supaprastinome. Komandoms įprasta prieš sezoną keisti pavadinimą įtraukiant pagrindinius rėmėjus ir panašiai. NKL teigiamai įvertino šį pokytį.“

Iš komandos vadovo pareigų pasitraukus Arminui Linkauskui, į atsakingą postą stojo Klaipėdos universiteto ekonomikos dėstytoja Linara Pranckevičiūtė. Vienintelė moteris, vadovaujanti NKL lygos komandai, sieks populiarinti krepšinį Gargžduose, į tribūnas akcijomis, įvairiais renginiais pritraukti daugiau žiūrovų.

„Vasarą domėjausi kitų komandų patirtimi, kaip jie sukviečia žiūrovus į tribūnas, net tokiuose miestuose, kur futbolas populiaresnis. Praėjusiais metais krepšininkams tikrai trūko sirgalių palaikymo, norisi gausiantį žmonių, atvykstančių į varžybas būrį“, – pasakojo pašnekovė, pridūrusi, kad lankomumui nemažai įtakos turi sudėtingas susisiekimas, kadangi Policijos salė, kurioje žaidžiama – toli už miesto.

Komandos vadovė viliasi, kad valdžia paspartins daugiafunkcio sporto centro statybas, taip būtų sudarytos geresnės sąlygos tiek žaidėjams, tiek žiūrovams, taip pat ir sporto šakos populiarinimui.

„Šiandien vienintelis mūsų pasirinkimas – žaisti Policijos salėje. Rungtyniausime gerai, sieksime rezultatų, tai turėtų paskatinti sporto komplekso statybas. Susibūrėme tam, kad įteiktume dovaną Gargždams – stiprią krepšinio komandą. Norime parodyti, kad miestas myli ne vien futbolą. Tikimės, kad mėgstantieji krepšinį suras galimybių atvykti į varžybas ir palaikyti komandą“, – vadovei antrino vyriausiasis treneris Albertas Vilimas, pakeitęs po sutarties pabaigos pasitraukusį žaidžiantį trenerį Simoną Serapiną.

 

Komandos sudėtyje – pokyčiai

Nors BC „Gargždai“ išgyvena pokyčių laikotarpį, po praėjusio sezono komandai pavyko išlaikyti pagrindinius žaidėjus – ekipoje ir toliau žais Tadas Poška, Ernestas Jonkus, Arvydas Kačinas ir Laurynas Mikalauskas.

Naujasis strategas džiaugiasi, kad branduolys liko, klubas turi stiprius žaidėjus tiek įžaidėjų, tiek vidurio puolėjų pozicijose: „Reikia „apstatyti“ branduolį kitais stipriais žaidėjais ir turėsime konkurencingą komandą. Džiugu, kad prie klubo prisijungė iš Prancūzijos grįžęs, patirties sukaupęs Mantas Ruikis. Mūsų tikslas – dirbti profesionalai, stengsimės žaisti gerai ir siekti aukštų rezultatų. Aišku, reikalinga ir sėkmė.“

Pašnekovai atskleidė, kad BC „Gargždai“ pilnai komplektacijai trūksta vos vieno žaidėjo, dabar jau turima 12 krepšininkų. Prie komandos trenerių štabo prisijungė asistentas Erikas Kubilius, su krepšininkais dirba fizinio pasirengimo treneris Tomas Papievis.

Krepšininkai intensyviai ruošiasi naujam sezonui – per dieną vyksta po dvi treniruotes. Anot vyriausiojo stratego, pagrindinis treniruočių akcentas – bendram fiziniam pasirengimui, traumų prevencijai. Taip dirbama bus iki rugsėjo 7 dienos, vėliau krūvis mažės, prasidės pasiruošimas varžyboms. Rugsėjo viduryje planuojama pradėti kontrolinių rungtynių ciklą – prieš NKL sezoną ketinama sužaisti 6 draugiškas varžybas.

Pirmąsias NKL varžybas BC „Gargždai“ žais spalio 3 d. su Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ krepšininkais. Linara Pranckevičiūtė atskleidė, kad prieš pirmąsias NKL namų rungtynes Gargždų komanda bus oficialiai pristatyta žiūrovams – planuojama surengti skambesnį, nei ankstesniais metais, atidarymo renginį.

„Tikslus komandai kelsime, kai baigsime formuoti sudėtį. Nenorime spausti nei trenerio, nei žaidėjų, ypač naujokų, tad neskubame, bet tikimės geriausio“, – apie komandos tikslus kalbėjo vadovė.

BC „Gargždai“, kaip ir kitoms ekipoms, norinčioms žaisti NKL, reikalingas startinis mokestis, jis šiemet pakilo iki beveik 7 tūkst. Eur (pernai – 5 800 Eur.), taip pat klubas turi turėti ne mažiau kaip 80 tūkst. Eur biudžetą. Pasak komandos vadovės, pusę šios sumos finansuos Klaipėdos rajono savivaldybė, kitą dalį reiks surinkti iš privačių rėmėjų lėšų: „Su keletu rėmėjų jau pasirašėme sutartis, kryptingai dirbame ir toliau – sieksime, kad Savivaldybei tektų kuo mažesnė finansinė našta.“

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,