Mano Gargždai



Su šventės pradžia

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gintautas Kniukšta susitinka su Vėžaičių gyventojais. Asmeninio archyvo nuotr. Gintautas Kniukšta susitinka su Vėžaičių gyventojais. Asmeninio archyvo nuotr.

Į namus pasibeldė pirmoji mokslo metų diena. Rugsėjo-1-osios šventė Lapių mokykloje man prasidėdavo rugpjūčio viduryje, kai mama nupirkdavo naują kostiumą ir baigdavosi pavasarį, bundant gamtai, kai Minijoje sušildavo vanduo.

 

Nuoširdžiai sveikinu krašto bendruomenę su švente, kuri atveria duris į visas gyvenimo aukštumas, stiprybės, jums tėveliai, kantrybės, mielieji mokytojai, atkaklumo jums, būsimieji mano gimtojo krašto puoselėtojai.

Gintautas Kniukšta, kandidatas į Lietuvos Respublikos Seimą

 

Buvę mokytojai vieningi

Kandidatą į Seimo narius Gintautą Kniukštą buvę Lapių pagrindinės mokyklos mokytojai prisimena kaip darbštų, kuklų, atsakingai besistengiantį gerai mokytis, smalsų šviesiaplaukį berniuką. O ir Gintauto širdyje mokykla paliko šiltus prisiminimus. Lankydamasis gimtuosiuose Rudaičiuose jis visada aplanko mokyklą, domisi švietimo problemomis, ne kartą dalijosi su mokiniais savo sėkmės istorija, mokinius skatino patirti sėkmę jau nuo mokyklos suolo.

Lapių pagrindinės mokyklos 90-ojo jubiliejaus proga sutelkė buvusius ir esamus mokinius prisiminti mokyklą, tai įamžindamas apie mokyklą prisiminimų knygoje „Lapių mokykla 1918-2008 m. Buvę mokytojai vieningi, Gintauto vertybė – sąžiningumas. Sėkmės atveju, patekęs į Seimą rinkiminius pažadus tikrai išpildys.

Vilija LUKAUSKIENĖ

Lapių pagrindinės mokyklos direktorė

 

Buvęs Lapių mokyklos mokinys Gintautas Kniukšta, Lapių pagrindinės mokyklos direktorė Vilija Lukauskienė ir jos anūkė Rugilė. Asmeninio archyvo nuotr.

 

Gindamas žemės ūkio mokyklą, Gintautas gina ir žemės ūkio mokslą

Gintautas – žmogus, neabejingas žemės ūkio mokslui ir jo rinkimų programos žodžiai ... „galėsime pasiekti, kad mūsų gamtos grožiu ir žemaitišku darbštumu spindintis kraštas taptų patraukliausia vieta dirbti, gyventi ir ilsėtis...“ pilnai atspindi kandidato užsibrėžtą kilnų tikslą, o žemaitiškas atkaklumas, užsispyrimas ir įvairiapusė agronomo, žurnalisto ir politiko profesinė patirtis leis jam šį tikslą pasiekti.

Neabejodama sakau šiuos žodžius, kadangi Gintautas Kniukšta subūrė visuomenės veikėjus, neabejingus politikus, savivaldybės atstovus, buvusius dėstytojus atkurti pirmąją Lietuvos žemės ūkio mokyklą Rietave, įsteigtą Kleopo Oginskio prieš 160 metų.

Gindamas žemės ūkio mokyklą, jis gina ir žemės ūkio mokslą, mato jo svarbą šiuolaikiniame žemės ūkyje, ką ne kartą išsakė lankydamasis vienintelėje Žemaitijos regione žemės ūkio mokslų įstaigoje Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Vėžaičių filiale.

Gintautas Kniukšta ne kartą akcentavo, kad Žemaitijoje mokslas turi gyvuoti, turi pateisinti šalyje prieš 160 metų įkurtos pirmosios žemės ūkio mokyklos vardą.

dr. Danutė KARČAUSKIENĖ

Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Vėžaičių filialo direktorė, vyriausioji mokslo darbuotoja

 

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Gintauto Kniukštos rinkimų sąskaitos.

Užsakymo nr. SR22-2019

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 159 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,