Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vaikai susėdo į suolus: prasidėjo dar vieni mokslo metai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
K. Abromavičiūtės nuotr. K. Abromavičiūtės nuotr.

Šįryt Klaipėdos rajono ugdymo įstaigos pasitiko naujuosius mokslo metus. Gargžduose šventė prasidėjo 9 val. ryte – mokyklų bendruomenės, tėveliai bei vaikai rinkosi į Šv. arkangelo Mykolo bažnyčią. Vėliau šventės iškilmės persikėlė į mokyklas.

 

Mokslo ir žinių diena – Rugsėjo 1-oji – buvo sekmadienį, tad Švietimo ir mokslo ministerija bendro lavinimo mokykloms suteikė galimybę pačioms spręsti, kada rengti mokslo metų pradžios šventę. Daugelis jų pasirinko naujuosius mokslo metus pradėti šiandien, rugsėjo 2-ąją.

Šiandien į naujų mokslo metų šventę vaikus, tėvelius bei visą bendruomenę sukvietė ir Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla. Kaip jau tapo įprasta, čia šventė prasidėjo nuo pirmos klasės mokinių eisenos.

Vėliau oficialios ceremonijos metu su švente susirinkusiuosius sveikino „Kranto“ pagrindinės mokyklos direktorius Egidijus Žiedas.

„Apie mokyklos pokyčius galime užsiminti trumpai – džiaugiamės, kad turime visų dalykų mokytojus, visus specialistus, didžiuojamės, kad į suolus susės per 700 mokinių. Šiandien turėtų paaiškėti tikslus skaičius. Taip pat galiu pridurti, jog sekasi neprastai, praėjusius mokslo metus teigiamai nebaigė tik du moksleiviai“, – informavo direktorius.

Po ugdymo įstaigos vadovo kalbos, šventės metu nuskambėjo Lietuvos himnas. Vėliau pasisakyti nepraleido progos ir rajono valdžios atstovai.

Buvęs „Kranto“ mokinys, Administracijos direktoriaus pavaduotojas Justas Ruškys linkėjo mokytis ne dėl pažymio, o dėl žinių, supratimo, būti aktyviems ir pilietiškiems.

Tarybos narys, taip pat baigęs „Kranto“ pagrindinę mokyklą, Mindaugas Šunokas prisiminė, jog prieš dvidešimt vienerius metus taip pat ne itin noriai pradėdavo mokslo metus, nors džiaugdavosi sutikęs bendraklasius.

„Mokykitės ne tik pažinti, bet nebijokite aktyviai reikštis, rodyti iniciatyvą ir būkite smalsūs bei kūrybiški. Susitelkus galima pasiekti labai daug “, – sakė M. Šunokas.

Tarybos narė Loreta Piaulokaitė-Motuzienė moksleiviams linkėjo nenuobodžių mokslo metų, pedagogams – geriausių tėvų ir mokinių.

Šventės metu skambėjo muzika, kūrinius atliko Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos pedagogės Rasos Linkienės ugdytiniai.

 

Akimirkos iš „Kranto“ pagrindinės mokyklos, „Minijos“ progimnazijos ir Dovilų pagrindinės mokyklos – Kristinos Abromavičiūtės, Lino Gruzdžio ir Sandros Vaičienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,