Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savivaldybei prireikė naujo etato viešiesiems ryšiams stiprinti

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Praėjusiame Tarybos posėdyje svarstytas klausimas dėl Tarybos ir mero sekretoriato pareigybių skaičiaus nustatymo – mero siūlymu, šis skaičius padidintas dar viena pareigybe. Nuo šiol sekretoriate dirbs ne 6, o 7 žmonės, iš jų 3 – politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojai.

 

Toks sprendimas priimtas siekiant stiprinti pasitikėjimą Savivaldybe kaip institucija. Anot mero Broniaus Markausko,įsteigus naują pareigybę, bus skiriamas didesnis dėmesys vidinei ir išorinei komunikacijai tarp Klaipėdos rajono savivaldybės ir gyventojų, verslo subjektų, kuriant dialogą ir sąveiką tarp visuomenės ir įstaigos. Taip pat bus užtikrinta savalaikė aktualios informacijos sklaida įvairiais informaciniais kanalais visuomenei apie Tarybos, mero veiklą (susitikimai, renginiai, rengiami ir priimti teisės aktai, įgyvendinami projektai). Aiškinamajame rašte nurodoma, kad naujai įkurtai pareigybei darbuotojo užmokesčiui ir socialinio draudimo įmokoms vienam mėnesiui reikėtų – 1 930,59 EUR.

„Etatų skaičius nebus didinamas, nes nebus priimamas pakaitinis asmuo, išėjus į motinystės atostogas Ryšių su visuomene skyriaus vedėjo pavaduotojai. Papildomų lėšų iš Savivaldybės biudžeto – nepareikalaus. Apskritai kalbant apie mero sekretoriato ir Administracijos etatų skaičių, jis mažėja ir toliau mažės. Nenorėčiau daugiau gilintis ir kaltinti kažko, dėl ko šiandien viešieji ryšiai iš tiesų dirba nepakankamai gerai. Norime, kad būtų geriau, dėl to ir teikiamas toks sprendimo projektas “, – paaiškino rajono vadovas.

Tiesa, naujasis etato sukūrimas pasėjo klausimų opozicijos atstovams. Tarybos narys Raimondas Simonavičius nesiginčijo, jog sekretoriatui reikalingos papildomos pajėgos, tačiau kėlė klausimą, ar net 3 politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojai nesudarys sąlygų tuščiam politikavimui, o ne darbui.

„Nežinau, kas turi priekaištų, jog yra politikuojama, o ne dirbama. Manau, kad atvirkščiai, visos iniciatyvos ateina būtent iš šios, politinio pasitikėjimo, pozicijos. Kalbant apie naują darbuotoją, ateis ne „valstietis“, liberalas ar kas nors kitas, o žmogus, konkrečiai dirbantis šį darbą“, – kalbėjo. B. Markauskas.

Anot socialdemokratės Ligitos Liutikienės, sprendimas padidinti sekretoriato pajėgas etatu, ne stiprina viešuosius ryšius, o priešingai – sumenkina.

„Kitas klausimas – retorinis. Viešojoje erdvėje girdime, kad Žemės ūkio ministerija keliama į Kauną, bet panašu, kad gal bus keliama į Gargždus?“, – teiravosi L. Liutikienė.

Meras patikino, kad naujasis žmogus tikrai nebus iš Žemės ūkio ministerijos: „Darbuotojas bus atsakingas už Savivaldybės viešuosius ryšius.“

Išsakydamas motyvus dėl balsavimo, Tarybos narys Sigitas Karbauskas pastebėjo, jog naujoji valdžia ne kartą deklaravo, jog būtina mažinti etatų skaičių, tačiau elgiasi priešingai.

„Nebloga matematika: mes padidinsime vienu etatu, bet sumažės. Noriu priminti, kaip praėjusioje kadencijoje kai kurie opozicijai atstovavę Tarybos nariai mušėsi į krūtinę kritikuodami dėl darbuotojų skaičiaus, o dabar, būdami valdančiojoje daugumoje, elgiasi priešingai. Nekritikuokite, o pavyzdį rodykite darbais“, – kalbėjo S. Karbauskas.

Galiausiai buvo balsuojama, už pasisakė 16 Tarybos narių, 5 – prieš, 4 susilaikė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,