Logo
 Spausdinti šį puslapį

Užsukti į įvairius užsiėmimus kviečia Gargždų atviras jaunimo centras

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
GAJC nuotr. GAJC nuotr.

Norisi ilgiau pabūti su draugais, o lauke šalta? Baigėsi pamokos, bet namuose nebus ką veikti? Norisi paplepėti ir nėra kam išklausyti? Gargžduose, Klaipėdos g. 74, nuo antradienio iki penktadienio veikia Gargždų atviras jaunimo centras (GAJC), kuriame laukiami norintys turiningai praleisti laiką visi 14–29 metų jaunuoliai, darbo dienomis nuo 14 val. iki 20 val.

 

GAJC savo duris atvėrė nuo 2016 metų ir savo veiklą organizuoja vadovaudamasis atvirojo darbo su jaunimu principais, atsižvelgiant į jaunimo poreikius vykdoma socialinė, prevencinė, ugdomoji-kūrybinė, jaunimo užimtumo veikla, teikiamos pirminės emocinės informavimo, konsultavimo paslaugos.

Tai vieta, kurioje visi norintys užsukti jaunuoliai gali įgyvendinti jiems svarbias idėjas, bandyti atrasti ir realizuoti save įvairiose veiklose, rengiamuose užsiėmimuose, taip pat norintys savanoriauti jaunuoliai gali pasikonsultuoti ir gauti informaciją apie savanorystę savo mieste, Lietuvoje arba gauti informacijos ir pagalbą apie tarptautinę savanorystę užsienyje, jaunuoliai centre lengvai gali susirasti naujų draugų bei prasmingai leisti savo laisvą laiką. Čia dirbantys jaunimo darbuotojai visuomet mielai priima, pasikalba ir išklauso bei kartu su besilankančiais jaunuoliais planuoja, organizuoja įvairiausius sportinius užsiėmimus ir varžybas, mokymus, maisto gaminimo vakarus, meninius užsiėmimus, įvairius žygius, išvykas, koncertus ir stovyklas, bei daug kitų veiklų. Jaunuoliai visuomet skatinami būti kūrybiškais, išsakyti savo norus ir kartu su jaunimo darbuotojais prisidėti prie jų įgyvendinimo.

Kasdien atvykus į atvirą jaunimo centrą jaunuoliai gali ne tik sutikti ir pasikalbėti, bet ir žaisti biliardą, stalo futbolą, stalo tenisą, smiginį, paskaityti knygų, klausytis muzikos su centre esama garso aparatūra, groti gitara ar pianinu, žaisti „xbox one“ konsole ir įvairius stalo žaidimus. Taip pat netoliese jaunuoliai gali leisti laiką atviroje jaunimo lauko erdvėje su estrada, hamakais, treniruokliais, diskgolfu, tinklinio aikštele. Jaunuoliams atvykus nebūtina kasdien kiekvienam nuveikti kažką reikšmingo, čia galima tiesiog pabūti, visiems kartu išgerti arbatos ir ramiai pakalbėti su kitais jaunuoliais, dviem jaunimo darbuotojais ir šiuo metu su čia esančiais dviem savanoriais iš užsienio – Italijos ir Gruzijos.

 

GAJC nuotr.

 

Rugsėjo 1-ąją dieną organizuotas Gargždų atviro jaunimo centro, Klaipėdos rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ ir Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro renginys – jaunimo piknikas „Vienu ritmu“ sveikino visus moksleivius su mokslo metų pradžia, o dabar GAJC kviečia visus jaunuolius laisvu laiku po pamokų užsukti į mūsų centrą ir turiningai praleisti laisvalaikį.

Rugsėjo mėnesį organizuojamos veiklos: maisto gaminimo užsiėmimai, „Judėk teisingai“ užsiėmimai, dailės terapija, išvyka į atvirą jaunimo centrą Radviliškyje bei daug kitų užsiėmimų.

GAJC kviečia jaunuolius norinčius užsukti, išgerti arbatos ar ką nors smagaus kartu nuveikti. Užsuk į GAJC, kur visi laukiami!

Dėl informacijos apie centre vykdomas veiklas visi jaunuoliai ir jų tėveliai gali paskambinti telefonu: 8 673 43 947 arba susisiekti su mumis Facebook: „Gargždų atviras jaunimo centras“, www.gajc.lt

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,