Logo
 Spausdinti šį puslapį

Susitikime su žiniasklaida – dar kartą apie daugiafunkcį sporto centrą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Su žiniasklaidos atstovais susitiko meras B. Markauskas, Administracijos direktorius A. Bogdanovas bei mero patarėjas ryšių su visuomene klausimais J. Bardauskas. K. Abromavičiūtės nuotr. Su žiniasklaidos atstovais susitiko meras B. Markauskas, Administracijos direktorius A. Bogdanovas bei mero patarėjas ryšių su visuomene klausimais J. Bardauskas. K. Abromavičiūtės nuotr.

Pirmadienį Klaipėdos rajono savivaldybės vadovai susitiko su žiniasklaidos atstovais ir tęsdami pažadą dažniau apie vykdomus darbus informuoti visuomenę, pristatė svarbiausius klausimus.

 

Neapsisprendžia dėl vietos

Su vietos žurnalistais kalbėję Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas bei tik praėjusią savaitę naujas mero patarėjo ryšių su visuomene klausimais pareigas pradėjęs eiti Jevgenijus Bardauskas, tarp šiandien aktualiausių klausimų išskyrė daugiafunkcio sporto centro statybų bei Sendvario daugiafunkciam centrui reikalingo sklypo pirkimo.

Pasak J. Bardausko, planuojamas rengti susitikimas su gyventojais, kurio metu bus pristatyta ilgai laukto sporto komplekso Gargžduose vizija, konkreti darbų eiga.

„Nors Taryba pritarė sprendimui nutraukti „didžiojo“ projekto tolesnį rengimą, procedūros pirkimą, mes tikslo statyti daugiafunkcį centrą tikrai neatsisakėme. Kadangi susimažinome apetitą bei atlikome šiokius tokius namų darbus, esame pasirengę techninę specifikaciją (matymą, kokio centro rajonui reikėtų), pristatyti visuomenei“, – kalbėjo A. Bogdanovas.

Išklausę žiniasklaidos atstovų siūlymus ir pastabas, Savivaldybės atstovai didžiausią dėmesį ketina skirti galimybėms šviesti ir informuoti rajono gyventojus, siekiant išsiaiškinti šiuo metu vieną iš pagrindinių – statybų vietos klausimą. Pasak A. Bogdanovo, svarstoma, kad daugiafunkcis centras galėtų būti statomas prie parko, Gargždų miesto stadiono teritorijoje. Anot jo, tokiu atveju būtų paprasčiau išspręsta automobilių parkavimo problema, tam nereikėtų skirti didelių papildomų lėšų.

Neatmetama galimybė, jog sporto kompleksas galėtų iškilti, kaip ir buvo diskutuota dar kone prieš šešerius metus, laisvoje teritorijoje šalia S. Dariaus ir S. Girėno gatvės. Tiesa, ši vieta vietos politikams kol kas kelia daugiau klausimų.

 

Sprendžia Sendvario problemas

Susitikimo metu kalbėta ir dėl Sendvario daugiafunkciam centrui reikalingo sklypo pirkimo. Viešųjų ryšių atstovas J. Bardauskas informavo, jog Savivaldybė gavo net dešimt pasiūlymų dėl sklypo pirkimo, svarstoma rugsėjo mėnesį pabaigti ir investicijų projektą.

„Dabar vyksta vertinimas ir derybos, tikimės, kad šį mėnesį turėsime nugalėtoją. Gali kilti klausimų tik dėl rinkos vertės, tuomet teks samdyti turto vertintojus ir tada procesas užsitęs dar kokiems 2 mėnesiams“, – komentavo A. Bogdanovas.

Dar kol kas neatskleidžiama ir kaina, tačiau pažymima, jog jos amplitudė – gana plati.

Sprendžiant Sendvario problemas, su Klaipėdos miestu diskutuojama ir dėl viešojo transporto maršruto koregavimo. Pasak A. Bogdanovo, 14 autobuso maršrutą ketinama pratęsti iki Mazūriškių, naujai statomos „Rimi“ parduotuvės. Su prekybos centru derimasi dėl saugios autobusų stotelės įrengimo jos teritorijoje. Taip pat planuojama peržiūrėti ir likusius maršrutus: 7 numeriu pažymėtas mikroautobusas, iki šiol važiavęs iš Mazūriškių iki Klaipėdos miesto ligoninės, nuo šiol keleivius veš tik iki minėtos „Rimi“ aikštelės. Esant poreikiui pratęsti kelionę į Klaipėdą, keleiviai turės persėsti į 14 autobusą. Anot Administracijos direktoriaus, bus pakoreguotas ir šio autobuso grafikas, jis kursuos dažniau, kas 15 minučių.

„7 maršruto mikroautobusas toliau važiuos Radailių keliu, per Danės gatvę iki pat Gilijos gatvės pabaigos. Ten ir bus paskutinė šio maršruto stotelė, – tęsė A. Bogdanovas. – Svarbiausia, kad tiek 7, tiek 14 autobusais rajono gyventojai bus vežami „pirmosios zonos“ kainomis, tai reiškia – miesto kainomis, kas yra iki 50 procentų pigiau.“

Anot jo, tokios naujovės galėtų startuoti jau spalio viduryje, po to, kai tam pritars Taryba.

 

Diegia naujoves

Susitikimo metu informuota, jog iš Europos Sąjungos fondų gautas finansavimas ir Vėžaičių dvaro parko sutvarkymo darbams.

„Tam bus skirta 744 tūkst. Eur. Techninis projektas jau parengtas, jeigu procedūros nestrigs, galbūt kitąmet pradėsime ir darbus“, – sakė J. Bardauskas.

Kalbėta ir apie Gargždų parką. Vadovai tiksliai negalėjo atsakyti į klausimą, ar jau yra pradėti rangos darbų pirkimai, tačiau patikinta, kad finansavimas želdiniams sutvarkyti iš ES fondų yra gautas.

Taip pat jau įvyko Savivaldybės funkcijų analizės (audito) pirkimas. Pasak A. Bogdanovo, konkursą laimėjo nepriklausoma konsultacijų ir verslo valdymo paslaugų įmonė UAB „Civitta“, kuri funkcijų analizę yra organizavusi ne vienoje šalies savivaldybėje, tarp kurių – ir Klaipėdos miesto.

Nepraleista progos pasidžiaugti ir įvykusiais projektinio valdymo mokymais. Nors, anot vadovų, atsiliepimų sulaukta įvairių, toliau bus tęsiami darbai ir Savivaldybėje diegiamos naujovės.

Be viso to, Savivaldybės atstovai ragino Klaipėdos rajono gyventojus dalyvauti verslumo skatinimo konkurse „Verslumo manija!“, kurios tikslas – skatinti kurti naujas verslo idėjas ir prisidėti prie jų įgyvendinimo. Turintys savo verslo idėją, kviečiami ją registruoti ir laimėti piniginį prizą, kuris šiais metais siekia net 5 000 Eur už pirmąją vietą, 3 000 Eur – už antrąją, 2 000 Eur – už trečiąją.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,