Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savivaldybė daugiau dėmesio skirs seniūnijoms

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės vadovai ir toliau tęsia susitikimus su seniūnijų bendruomenėmis, kurių metu siekiama aptarti gyventojams rūpimus klausimus ir rasti jų sprendimų būdus. Štai antradienį lankytasi Dauparų-Kvietinių seniūnijoje, kur kalbėta nuo numatomų kelių rekonstrukcijos darbų iki šaudyklų licencijavimo tvarkos sugriežtinimo.

 

Pavasarį jau numatomi pirmieji kelių rekonstrukcijos darbai

Vienas iš susitikimo metu keltų klausimų – kelių gerinimas. Gyventojai, kaip ir kitose seniūnijose, norėtų, jog atsirastų kuo daugiau asfaltuotų kelių, tačiau dauguma jų priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD), kuri sprendžia dėl pirmumo prioritetų. Vis dėlto rajono savivaldybei jau pavyko pasiekti teigiamų rezultatų, kurie leis pagerinti kelių kokybę.

Meras Bronius Markauskas pabrėžė, kad dėl kelių būklės gerinimo ir asfaltavimo dedamos visos pastangos: jau nebesuskaičiuojami vizitai į LAKD leido pasiekti tam tikrų susitarimų. Štai pavasarį prasidės kelio per Priekulę rekonstrukcijos darbai, o 2021 m. bus tvarkoma ir Kretingos plento nuo Klaipėdos gatvės iki viaduko dalis. Po rekonstrukcijos šis kelias pereis Savivaldybės atsakomybei.

Kalbėta ir apie pėsčiųjų tilto per automagistralę atsiradimą ties Dauparais. Jau kuris laikas gyventojai šį klausimą kelia ne tik rajone, bet ir Susisiekimo ministerijoje. Savivaldybė supranta gyventojų susirūpinimą, tačiau šiuo metu pastatyti infrastruktūrinį statinį, kurio vertė daugiau nei milijonas eurų, Savivaldybė finansiškai kol kas nėra pajėgi, todėl bus ieškoma kitų finansavimo šaltinių.

 

Bus išspręsta užliejimo problema

Geros žinios pasiekė Šlapšilės kaimo Sodų gatvės gyventojus, kurių gyvenamasis kvartalas yra užliejamas kiekvienais metais vos prasidėjus lietingiems orams. Administracijos direktorius susitikimo metu gyventojus patikino, jog rugpjūčio mėnesį Taryboje buvo pritarta prašymui skirti 55 tūkst. eurų iš Savivaldybės biudžeto šiai problemai spręsti ir kvartale bus įrengta lietaus drenažo sistema.

„Žemės ūkio skyrius jau paruošė techninę dokumentaciją projektavimo paslaugoms atlikti, greitu metu įvyks ir viešieji pirkimai. Tad džiugu, jog kitų metų antroje pusėje gyventojams nebereikės dėl to rūpintis, nes šios problemos nebeliks“, – įsitikinęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

 

Meras kalbės su VRM ministre dėl šaudyklų licencijavimo tvarkos sugriežtinimo

Gyventojams svarbus ir Kvietinių kaime įsikūrusios šaudyklos likimas. Kvietinių kaimo bendruomenė jau dvejus metus varsto įvairiausių institucijų duris dėl šaudyklos paslaugų keliamo triukšmo, tačiau jokių rezultatų nepasiekta. Meras sakė, jog situacija privalo keistis. Jo teigimu, Vidaus reikalų ministerija apie šią problemą informuota, o štai jau kitą savaitę planuojamas susitikimas ir su ministre.

„Kalbėsime apie šaudyklų licencijavimo tvarkos sugriežtinimą. Ši tvarka kažkada buvo paruošta nepakankamai apgalvotai, neatsižvelgiant į aplinkinių interesus. Šaudyklų įkūrimai turėtų būti derinami su Savivaldybe ir tik pritarus tos vietos bendruomenei. Tad, jei tvarka pasikeistų, šaudyklos licenciją privalėtų atnaujinti kas 2 metus, o jei neatitiktų reikalavimų – būtų priverstos užsidaryti“, – teigė B. Markauskas.

 

Ieškoma sprendimų dėl Goberiškės kaime esančio pastato

Nemažai klausimų ir diskusijų sukėlė Goberiškės kaime esančio pastato, kuriame šiuo metu ugdomi darželinukai, įkurta biblioteka, renkasi kaimo bendruomenė ir jaunimas, rekonstrukcijos darbai. Gyventojai domėjosi, kodėl pastate numatomos tik 2 grupės ir kur siūloma iki rekonstrukcijos darbų pabaigos perkelti biblioteką. A. Bogdanovas informavo, kad grupių skaičius darželyje nustatytas atsižvelgiant į pastato kvadratūrą ir higienos normų reikalavimus.

„Problema, jog iš pat pradžių rengiant projektą nebuvo apgalvota, kur turėtų būti iškeltos pastate veikiančios įstaigos. Po rekonstrukcijos čia liks tik darželis. Iš esmės, Savivaldybei būtų buvę pigiau griauti pastatą ir statyti iš naujo, tačiau kadangi projektas iš dalies yra finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis, tokia alternatyva paprasčiausiai negalima. Tačiau sprendimų tikrai ieškome ir ieškosime, kad bendruomenei būtų kuo patogiau“, – sakė meras.

Su seniūnijos Dauparų ir Kvietinių kaimų bendruomenėmis rajono vadovai dar kartą susitiks penktadienį: bus ieškoma ir svarstomos alternatyvos, kur perkelti biblioteką, kad jos pasiekiamumas tenkintų skaitytojų poreikius.

Vienas iš variantų – ją perkelti į mokyklą. Mokyklos salėje galėtų vykti ir bendruomenės veiklos.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,