Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Kūlverstukų šalis“ – prasmingam laisvalaikiui ir išskirtinėms šventėms

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„Kūlverstukų šalies“ nuotr. „Kūlverstukų šalies“ nuotr.

Septintus metus gyvuojantis Gargžduose įsikūręs vaikų žaidimų centras „Kūlverstukų šalis“ siūlo mažiesiems įdomų laisvalaikio praleidimo būdą – įvairius meninius, edukacinius užsiėmimus, o norintiems paminėti ypatingą progą – galimybę švęsti žaidimams pritaikytose patalpose arba gamtos apsupty.

 

Šventės ir stovyklos – gryname ore

Vasarą „Kūlverstukų šalyje“ vyksta stovyklos, o visus metus – vakarais ir savaitgaliais – organizuojamos gimtadienių, krikštynų, darželių išleistuvių šventės. Centre vaikai gali leisti ir laisvą laiką po pamokų – „Kūlvestukų mokyklėlėje“ dirbantys kvalifikuoti specialistai moko dainuoti (tiek solo, tiek choriuke-ansambliuke), groti gitara, pianinu, šokti baletą. Įstaigoje teikiamos logopedės, korepetitorių bei psichologo paslaugos. Čia dirba tik savo srities specialistai, dalis jų atvyksta iš Klaipėdos.

„Savaitę trunkančioms vasaros dienos stovykloms turime labai gerą vietą – užsiėmimai vyksta lauke, gryname ore, saugioje aplinkoje – 45 arų teritorijoje yra ir miško, ir pievos. Gimtadieniai taip pat nevyksta vien uždaroje patalpoje, vienu metu organizuojama tik viena šventė, kad klientai jaustųsi komfortabiliai, stengiamės, kad nesidubliuotų ir su būreliais“, – privalumus vardijo centro įkūrėja bei vadovė Asta Pilipuitienė.

Centro teritorijoje auga įvairios uogos – avietės, šilauogės, vaistažolės, įrengtas ir šiltnamis – viskas tam, kad vaikai realiai pamatytų, kaip atrodo sodas, kas jame auga, turėtų galimybę paragauti ekologiškai auginamų uogų bei daržovių.

„Kūlverstukų šalis“ nuo kitų žaidimų centrų ar kambarių skiriasi tuo, kad turi nemažą lauko teritoriją, propaguoja ekologiją bei turi nemažai skirtingų erdvių.

 

Rudenį – į būrelius

Rudenį, kartu su mokslo metais, prasideda ir būrelių sezonas. „Kūlverstukų šalyje“ užsiėmimus lankantys vaikai, kurių amžius – nuo 4 metų, dalyvauja ir konkursuose, miesto šventėse, projektuose, tai, anot įstaigos vadovės, motyvuoja vaikus siekti rezultatų, tobulėti.

„Dainuojančios mergaitės dalyvavo tarptautiniame konkurse Klaipėdoje „Linksmieji perliukai“ ir užėmė 2–3 vietas, choriukas pasirodė eglės įžiebimo šventėje, miesto gimtadienio metu. Stengiamės, kad vaikai pamatytų kuo platesnes erdves, kur vyksta renginiai, važiavome ir spektaklių žiūrėti, kad jie kaip galima labiau įsilietų į kultūrinį gyvenimą, pamatytų sceną, kaip dirba atlikėjai, lavintų klausą“, – pasakojo pašnekovė.

Užsiėmimus centre lanko 50–60 vaikų. Atsižvelgiant į kiekvieno poreikį, vedamos individualios ir grupinės pamokos – dainuojantys solo, kviečiami ir į ansamblį, kad labiau lavintų klausą, balsą.

Kaip populiariausią užsiėmimą A. Pilipuitienė įvardija dainavimą, neatsilieka ir pianino pamokos. Centre taip pat siūloma naujiena – baletas.

„Kasmet stengiamės įtraukti naują programą – pernai buvo „Modeliukų“, skirta mergaitėms, kad lavintų laikyseną, stovėseną. Norime, kad nauji užsiėmimai būtų patrauklūs tiek vaikams, tiek tėvams. Šiemet siūlysime baleto pamokėles“, – teigė pokalbininkė.

 

Planuose – plėsti lauko erdves

Centro vadovė, dirbanti ir animatore, pasakojo pati, su artimųjų pagalba įsteigusi „Kūlverstukų šalį“ – apleistas patalpas pakeitė į vaikams patrauklias erdves, įrengė specializuotas patalpas, kuriose be išvardytų veiklų retkarčiais organizuojami dar ir vienadieniai eksperimentai, edukaciniai renginiai – juos vesti atvyksta specialistai.

„Pavadinimas „Kūlverstukų šalis“ turi dvi prasmes – vyresni žmonės prisimena filmuką apie Kūlverstuką, o mažieji supranta kaip vertimąsi kūliais, kas reiškia būti atsipalaidavusiam ir linksmai leisti laiką“, – aiškino pašnekovė.

Pokalbio metu centro vadovė atskleidė planuojanti plėsti lauko erdvę, kad būtų galima dar daugiau užsiėmimų organizuoti lauke. Bus tvarkomas miškas, įkuriama laužavietė, įvairios karstynės vaikams.

 

Vaikų žaidimų centrą rasite Gargžduose, Laugalių g. 2. Naujienas galite sekti feisbuko paskyroje: https://www.facebook.com/kulverstuku.salis/

 

„Kūlverstukų šalies“ nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,