Mano Gargždai



Gargždų modeliuotojai – Lenkijos čempionato nugalėtojai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
P. Sungailos nuotr. P. Sungailos nuotr.

Rugsėjo 6–8 dienomis Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro (GVJLC) modeliuotojai dalyvavo XXXIX Lenkijos „Maly Modelarz“ leidyklos „Grand Prix“ ir tarptautiniame Lenkijos stendinių modelių čempionate „Olešnica-2019“.

 

Vaikų amžiaus grupėje Vakaris Rudys užėmė II vietą su šv. Lauryno bažnyčios Grojece maketu, III vietą su – buksyro „Kaczor“ modeliu. Ugnius Adomaitis tapo Lenkijos čempionu su naikintuvo Fokker Dr.I „Dreidecker“ modeliu. Adomas Cirtautas užėmė III vietą reaktyvinių lėktuvų kategorijoje (naikintuvas Su-7BKL). Mantas Dobrovolskas buvo apdovanotas specialia padėka už pirato salos maketą, nes burlaivių kategorijoje vaikų amžiaus grupėje nesusirinko reikiamas modelių skaičius.

Jaunimo amžiaus grupėje III vietą iškovojo Pauliaus Prišmonto Sandomiežo Rotušės maketas, II vietą – riterio Joanito figūrėlė, III vietą – tankas „KV-5“. Ignas Sungaila iškovojo II vietą su tanketės „Caro Veloce C. V. 3/35“ modeliu, tapo čempionu dviejose kategorijose: šarvuotas ratinis automobilis Kfz.13 „Adler“ ir Lenkijos KOP mokomasis lėktuvas „Rumpler C.I“. III vietą šiukšliavežės „MAN TGS 320.28“ modelis „atnešė“ Pauliui Trakšeliui.

 

P. Sungailos nuotr.

 

Suaugusių amžiaus grupėje GVJLC studijai šįkart atstovavęs „Vaivorykštės“ gimnazijos technologijų mokytojas Evaldas Venckauskas tapo Lenkijos čempionu su Sd. Kfz. 250/3 „Greif“ šarvuočio modeliu. Komandai atstovavęs kretingiškis Vidmantas Tirva burlaivių kategorijoje pelnė čempiono vardą (modelis „Dar Mlodziežy“.

Be to, buvo laimėta nemažai 4–10 vietų, kurios taip pat „nešė“ taškus į komandinę taupyklę. Tų taškų pririnkta tiek, kad niekas Gargždų komandos nepavijo ir jau antrame konkurse pagal LOK taisykles užimta I komandinė vieta. Taigi, visi gali drąsiai vadintis Lenkijos čempionais.

Laimėta ir pora specialių prizų. Prizą „Už geriausią lenkų technikos ir architektūros modelį“ už burlaivį „Dar Mlodziežy“. Šis modelis taip pat buvo įvertintas kaip geriausias konkurso burinio laivo modelis.

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo studijos Taurę „Jaunimas – jaunimui“ šįkart laimėjo vaikų amžiaus grupės modeliuotojas Szymon Gąsiorowski iš Krušvicos LOK „Popiel“ klubo už upinio buksyro „Brda“ modelį.

Šioje išvykoje buvo panaudotos lėšos, gautos iš Klaipėdos rajono savivaldybės „Tarptautinių projektų rėmimo programos“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 279 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,