Logo
 Spausdinti šį puslapį

Popierinius veterinarinius receptus pakeis elektroniniai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Lietuvoje sukurta ir pradedama diegti veterinarinių vaistų apskaitos informacinė sistema (VVAIS). Darbus numatyta baigti 2020 metų viduryje. Įdiegus šią sistemą, daugiau kaip 780 veterinarijos gydytojų galės išrašyti receptus gyvūnams gydyti ir pildyti vaistų paraiškas elektroniniu būdu.

 

VVAIS skirta naudotis veterinarijos farmacijos specialistams ir veterinarijos gydytojams. Elektroniniai veterinariniai receptai bus aiškesni, tikslesni, visada įskaitomi, todėl farmacininkams bus lengviau parinkti ir išduoti vaistus. Veterinarijos gydytojai VVAIS sistemoje, savo paskyroje esančiame gydomų gyvūnų žurnale galės matyti, kokie veterinariniai receptai išrašyti ir kaip vaistai naudojami. Ši sistema taip pat leis atsisakyti gydomų gyvūnų žurnalų popierinių variantų.

Ši sistema skirta ne tik elektroniniams receptams išrašyti ar vaistams išduoti, bet joje bus galima rasti duomenis apie antibiotikų sunaudojimą, kas būtina norint pasiekti ne tik VMVT ir Lietuvos, bet visos Europos Sąjungos tikslą – mažinti antibiotikų naudojimą.

VVAIS sistemoje bus registruojami visi veterinarinių vaistų išdavimo atvejai. Recepte ir vaistų paraiškoje veterinarijos gydytojai galės nurodyti visą būtiną informaciją apie vaistų naudojimą, o prisijungę prie sistemos galės matyti, ar gyvūno savininkas įsigijo išrašytus vaistus.

„Elektroninės paslaugos tampa neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi. Naujoji sistema užtikrins veterinarinių vaistų skyrimo, išdavimo bei apskaitos skaidrumą. Naudojantis VVAIS, palengvės veterinarinių vaistų išrašymas ir įsigijimas, sumažės klaidų tikimybė. Veterinarijos gydytojams nereikės vartyti popierinių žinynų ar katalogų, jie galės atlikti veterinarinio vaisto paiešką pagal jo pavadinimą. Sutrumpės laikas, reikalingas receptui išrašyti, prisijungus bus galima užpildyti paraiškas daugiau kaip vienam veterinariniam vaistui bei užsakymus įsigyti kitų vaistų, reikalingų veterinarijos paslaugų teikimo įmonei“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Darius Remeika.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,