Logo
 Spausdinti šį puslapį

Teisingumo ministerija kviečia politines partijas teikti savo narių sąrašus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Teisingumo ministerija primena, kad vadovaujantis Politinių partijų įstatymu visos politinės partijos kiekvienais metais iki kovo 1 d. ir iki spalio 1 d. privalo pateikti savo partijos narių sąrašus. Partijos sąraše turi būti ne mažiau kaip 2 000 narių.

 

Iki šios dienos 9 partijos Teisingumo ministerijai jau pateikė savo narių sąrašus. Tai jau padarė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, partija Tvarka ir teisingumas, Darbo partija, Laisvės partija, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, socialdemokratų darbo partija ir dar kelios partijos.  

Politinių partijų narių sąrašai teikiami ir tikrinami elektroniniu būdu per Politinių partijų narių sąrašų informacinę sistemą.

Politinės partijos vadovas arba jo įgaliotas asmuo, pasirašęs sąrašą elektroniniu parašu, jį turi pateikti prisijungęs prie informacinės sistemos per www.epaslaugos.lt portalą. Pateikto sąrašo duomenys automatiniu būdu sutikrinami su kitų partijų narių sąrašais ir Gyventojų registro ir Neveiksnių ir ribotai veiksnių asmenų registro duomenimis, patikrinama, ar partijų nariai yra pilnamečiai, ar jų duomenys nesikartoja kitų partijų sąrašuose.

Partijos narių sumažėjus daugiau nei įstatymų leidžiamas minimumas, partija likviduojama Civilinio kodekso nustatyta tvarka, jeigu ji pati per 6 mėnesius po tokio sumažėjimo nenutaria partijos reorganizuoti ar pertvarkyti.

Šiuo metu Lietuvoje yra registruotos 27 partijos (2 iš jų likviduojamos). 25 veikiančiose partijose bendras narių skaičius viršija 114 tūkstančių.

Teisingumo ministerija taip pat primena, kad kiekvienas pilnametis pilietis gali pasitikrinti savo narystę politinėse partijose bei ją nutraukti, prisijungęs prie portalo www.epaslaugos.lt.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,