Logo
 Spausdinti šį puslapį

Administracijos vadovams – priemokos prie atlyginimų

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
A. Bogdanovas ir J. Ruškys. Savivaldybės nuotr. A. Bogdanovas ir J. Ruškys. Savivaldybės nuotr.

Vos tik naujoji rajono valdžia spėjo apšilti kojas, jau ketina „apsidovanoti“ priemokomis prie atlyginimų. Rytoj Taryba svarstys sprendimo projektus, kuriais numatoma Administracijos direktoriui Artūrui Bogdanovui bei jo pavaduotojui Justui Ruškiui skirti po 40 proc. siekiančius priedus prie atlyginimų.

 

Nepraėjus nei pusmečiui nuo Artūro Bogdanovo paskyrimo į Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, rytoj Taryba spręs ar vadovui skirti 6 mėnesių laikotarpio priemoką, kuri sieks 1 141,80 Eur sumą vienam mėnesiui.

Toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant į tai, kad A. Bogdanovas atlikdamas papildomas užduotis viršijo įprastą darbo krūvį. Kaip nurodoma aiškinamajame rašte, Administracijos direktoriui teko papildomai prisiimti autobusų stoties modernizavimo, viešųjų paslaugų infrastruktūros plėtros Sendvario seniūnijoje koordinavimo pareigas, taip pat atstovauti Savivaldybei renginiuose ne darbo valandomis.

6 mėnesių priemoką ketinama skirti ir Administracijos direktoriaus pavaduotojui Justui Ruškiui, šias pareigas einančiam nuo birželio mėnesio pradžios. Jam už papildomų užduočių, suformuluotų raštu, atlikimą (Priekulės atvirųjų viešųjų erdvių tvarkymo koordinavimą, Savivaldybės turto IT apskaitos sistemos įdiegimo koordinavimą, atstovavimą įstaigai renginiuose ne darbo valandomis), prie atlyginimo kas mėnesį būtų papildomai pridedama po 1 038 Eur.

Nurodoma, jog už papildomų užduočių, suformuluotų raštu, atlikimą, kai dėl to viršijamas įprastas darbo krūvis, skiriamą priemoką ne ilgesniam kaip 6 mėnesių per kalendorinius metus laikotarpiui, numato Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymo 30 straipsnis.

 

2019 metų (II ketvirčio) Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos vadovų vidutinis mėnesinis darbo užmokestis, neatskaičius mokesčių:

Meras – 3 114 Eur.

Mero pavaduotojas – 2 751 Eur.

Direktorius – 2 883 Eur.

Direktoriaus pavaduotojas – 2 764 Eur.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,