Logo
 Spausdinti šį puslapį

Metų mokytojo vardo premiją skirs trims rajono pedagogams

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
G. Aliulienė, S. Stalmokas ir R. Kundrotienė. Redakcijos archyvo nuotr. G. Aliulienė, S. Stalmokas ir R. Kundrotienė. Redakcijos archyvo nuotr.

Artėjant Tarptautinei mokytojų dienai (spalio 5 d.), šiandien vietos politikai pritarė sprendimui Klaipėdos rajono Metų mokytojo vardo premiją skirti trims pedagogams. Premijos skyrimo atrankos komisijos sprendimu, Metų mokytojo vardas bus suteiktas Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos anglų kalbos mokytojai Giedrai Aliulienei, biologijos mokytojai Raimondai Kundrotienei bei Gargždų muzikos mokyklos saksofono mokytojui Sigitui Stalmokui. Vienos premijos dydis – 500 eurų.

 

Komisijai iš 6 rajono švietimo įstaigų buvo pateikti 8 kandidatai. Susipažinus su pretendentų rekomendacijomis, buvo atrinkti trys (kaip numatyta premijos skyrimo nuostatuose) verčiausi, kurių kandidatūros pateiktos tvirtinti rajono Tarybai.

Šiandien politikai balsų dauguma pritarė minėtų mokytojų kandidatūrai.

Už profesinės veiklos nuopelnus bus pagerbta Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Giedra Aliulienė – novatoriška, iniciatyvi ir kūrybinga mokytoja, aktyviai taikanti modernius ugdymo būdus ir metodus, kūrybingai naudojanti skaitmenines technologijas, sumani klasės vadovė. Jau daug metų ugdytinius mokydama anglų kalbos, mokytoja prisideda prie jų gebėjimo įgyvendinti ir dirbti šiuolaikinės visuomenės sąlygomis įgūdžių formavimo.

G. Aliulienės ugdytiniai pasižymi gerais valstybinio anglų kalbos egzamino, šalies, regiono, rajono konkursų, olimpiadų pasiekimais. Anglų kalbos mokytoja aktyviai dalyvavo įgyvendinant ES struktūrinio fondo finansuojamą projektą „Kuriu pamokas ir savo ateitį pats!“. G. Aliulienė buvo viena iš keturių gimnazijos mokytojų-kvalifikacijos tobulinimo programos „Mąstymo žemėlapių taikymo metodika“ rengėjų ir įgyvendintojų. Ji pamokose aktyviai taiko mąstymo žemėlapių metodiką, nuolat dalijasi savo patirtimi.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos biologijos mokytoja metodininkė Raimonda Kundrotienė inicijuoja ir kartu su mokiniais įgyvendina „mokymo be sienų“ idėją, yra novatoriška, siekianti žinių, reikli sau ir kitiems. Mokytojos ugdytiniai pasiekia puikius valstybinio biologijos egzamino, šalies, regiono, rajono konkursų, olimpiadų rezultatus. R. Kundrotienė skaitė pranešimus tarptautinėse konferencijose, organizuoja olimpiadas bei rengia užduotis. Mokytoja yra aktyvi socialinio-emocinio ugdymo programos „Raktai į sėkmę“ įgyvendintoja. R. Kundrotienės straipsniai publikuoti ne viename internetiniame portale.

Gargždų muzikos mokyklos saksofono mokytojas ekspertas Sigitas Stalmokas daug dėmesio skiria inovatyviai veiklai, plečia vaikų repertuarą kurdamas kūrinius, taiko metodines naujoves. Mokiniai respublikiniuose J. Pakalnio, „Skambančios bangos“ konkursuose laimėdavo pirmas vietas, o suburtas saksofonininkų ansamblis atkreipė Muzikos ir teatro akademijos Džiazo katedros profesorių dėmesį. S. Stalmoko mokiniai tapo laureatais įvairiuose respublikiniuose bei tarptautiniuose konkursuose.

Per pastaruosius dvejus metus, mokytojas parengė ir pristatė septynis metodinius rinkinius. Dešimt metų S. Stalmokas (be atlygio) dirbo su neįgaliais vaikais. Jo vadovaujamas trio laimėjo respublikinį konkursą ir Lietuvos Respublikos prezidentės padėkos raštą.

Spalio 5-ąja yra minima Tarptautinė mokytojų diena. Ši diena paskelbta minėtina diena UNESCO iniciatyva. Ja siekiama atkreipti dėmesį į itin svarbų mokytojo darbą. Šią dieną svarbu aptarti ne tik visuotinio švietimo problemą, bet ir mokykloje plintančią rūkymo, narkomanijos, mokinių smurtavimo problemą; išspręsti žemą mokytojų atlyginimo klausimą. Kasmet mokytojo diena minima ir Klaipėdos rajone.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,