Mano Gargždai



Mokykla ateičiai – ugdome atsakingą požiūrį (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Konferencijos dalyviai. Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotr. Konferencijos dalyviai. Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotr.

Priešpaskutinį rugsėjo pirmadienį trisdešimt penki mokytojai iš Lietuvos, Graikijos, Italijos, Ispanijos, Kroatijos ir Rumunijos, besidomintys patirtinio ugdymo bei ekologinės savimonės ugdymo tobulinimo galimybėmis mokykloje, rinkosi Gargždų „Minijos” progimnazijoje.

 

Vienas pagrindinių vykusios tarptautinės metodinės praktinės konferencijos „Mokykla ateičiai – ugdome atsakingą požiūrį“ tikslų – skatinti patirties sklaidą, pasidalinti mokytojų ir mokinių kūrybinėmis idėjomis, jų įgyvendinimo sėkminga patirtimi, atskleisti patirtinio ugdymo raiškos galimybes besimokančiai mokyklai.

Sėkmingai dirbančia mokykla dažnas laiko tokią, kurios mokiniai, kiekvienas pagal savo individualius gebėjimus, daro mokymosi pažangą, kartais didesnę, negu būtų galima iš jų tikėtis. Šiuo požiūriu kalbama netgi apie mokyklos kuriamą pridėtinę vertę. Bet ar tik mokymosi pasiekimai yra mokyklos darbo kokybės rodiklis?

Labiau norėtųsi kalbėti apie visapusiško ugdymo (kitais terminais dar vadinama holistinio švietimo, integruoto mokymo, globalinio švietimo ar tarptautinio ugdymo) mokyklą, kurioje vienodai svarbūs tiek akademiniai gebėjimai, tiek emocinės, socialinės ir pažinimo sričių plėtojimas, vaiko nukreipimas į saviugdą, patirtinį ugdymą, siekiant sudominti visapusiškai pažinti ir suvokti dėstomą turinį.

Mokykla ateičiai – mokykla, kuri mąsto apie ugdymo kokybę ir jos kaitą, būtinybę ugdyti atsakingą, gebantį savarankiškai pasirinkti tinkamas elgesio strategijas, gebantį gyventi darnoje su aplinka, ekologinėmis kompetencijomis pasižymintį asmenį.

Vienas iš ugdymo paradigmų kaitos tikslų yra ugdyti brandžią, turinčią esminių ekologijos ir aplinkos technologijų žinių, gebėjimų, vertybinių nuostatų asmenybę. Šie siekiai atspindi Erasmus+ programos KA 2 pagrindinio veiksmo mokyklų strateginių partnerysčių tarptautinio projekto 2018-1-EL01-KA229-048000_2 „Nori pokyčių? Pradėk nuo savęs“, kurį jau antrus metus įgyvendina progimnazijos mokytojų komanda, pagrindinius veiklos principus.

Dvylikos dalyvių pranešimai atspindėjo konferencijos praktinį aspektą – darbo patirties sklaidą tema „Teaching methods and tools for sustainable development. How can I help my students to reach out to sustainability?“ Mokytojai kalbėjo apie tvarių vertybinių nuostatų, sąmoningo atsakingumo ir aktyvaus ekologinio veikimo ugdymą per pamokinę ir projektines veiklas, buvo akcentuota kultūrinės, meninės, pažintinės, praktinės, socialinės, projektinių veiklų dienų, skiriamų mokinių ekologijos ir aplinkos technologijų praktiniams gebėjimams ugdyti svarba; aptartos tarpdalykinės integracijos ir patirtinio mokymosi aktualijos. Mokytojai akcentavo ekologinio gyvenimo nuostatų (rūšiavimo, atsakingo vartojimo, sveikos gyvensenos) ugdymosi būtinybę.

 

Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 89 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,