Logo
 Spausdinti šį puslapį

Žvalgybinių tyrinėjimų dėl rastų pamatų neatliks

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Pamatai. K. Abromavičiūtės nuotr. Pamatai. K. Abromavičiūtės nuotr.

Praėjusią savaitę Klaipėdos rajono savivaldybė pasidalino žinia, kad vykdant lietaus nuotekų valymo įrenginių statybos darbus ties Minijos gatve Gargžduose, rastas netikėtas radinys – kaip spėjama, XIX amžiaus pabaigoje–XX amžiaus pradžioje statyti pamatai. Darbai buvo sustabdyti, o darbo grupė rinkosi į pasitarimą dėl tolimesnių veiksmų.

 

Darbo grupė, kurią sudarė Administracijos direktoriaus pavaduotojas Justas Ruškys, Gargždų krašto muziejaus darbuotojas Marius Mockus, Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus vyr. specialistas Laisvūnas Kavaliauskas, Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Sonata Šmatauskienė bei Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo pavaduotojas Feliksas Žemgulys, nusprendė, kad žvalgybiniai tyrinėjimai dėl pamatų atliekami nebus, nes nieko specialiai saugotino nerasta.

Kaip naujienų portalą mano-gargzdai.lt informavo Savivaldybės ryšių su visuomene skyriaus vedėja Daiva Beliokaitė, pamatai greičiausiai tarpukario pastato: „Inžinerinių komunikacijų (lietaus) klojimo darbai bus tęsiami, tik turi būti atliekami viešieji pirkimai dėl papildomų darbų, nes reikia dalį rastų pamatų išgriauti.“

 

Kristinos Abromavičiūtės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,