Logo
 Spausdinti šį puslapį

Akcija „Lašiša 2019“: baigėsi pirmasis akcijos etapas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aplinkos apsaugos departamento nuotr. Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Per pirmąjį akcijos „Lašiša 2019“ etapą „Migracija“ aplinkos apsaugos pareigūnai suorganizavo 220 reidų ir patikrino 2 440 asmenų bei 49 verslinės žvejybos įmones. Pirmasis akcijos etapas tęsėsi nuo rugpjūčio 3-os iki rugsėjo 30 dienos, o nuo spalio 1-os prasidėjo antrasis etapas – „Nerštas“, kuris truks iki gruodžio 1 dienos.

 

Iš viso per pirmus du akcijos mėnesius nustatyti 95 mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimai, iš jų – 14 šiurkščių. Taip pat nustatyti 3 verslinės žvejybos pažeidimai ir dar virš 90 kitų aplinkos apsaugos pažeidimų. Daugiausiai visų pažeidimų – 133 – fiksuota Klaipėdos regione.

Gamtos išteklių apsaugos skyriaus vedėjas Kęstutis Motiekaitis pastebi, kad pirmasis etapas išsiskyrė paimtų ne mėgėjų žvejybos įrankių gausa.

„Rugsėjo mėnesį paimti net 59 neleistinai laikyti arba naudoti ne mėgėjų žvejybos įrankiai – statomieji tinklai. Tiesa, didelė dalis šių draudžiamų įrankių buvo rasta Kaišiadorių rajone, kur nustatytas pažeidėjas, neteisėtai laikęs 25 statomuosius tinklus ir dar 4 kitus savadarbius žvejybos įrankius“, – sako K. Motiekaitis.

Iš viso per pirmąjį akcijos etapą iš pažeidėjų paimta 17 mėgėjų žvejybos įrankių, 63 ne mėgėjų žvejybos įrankiai ir 3 valtys.

Visiems pažeidėjams už neleistinu metu sugautą lašišą gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų bei pažeidimo įrankių konfiskavimas. Taip pat už kiekvieną sugautą lašišą ar šlakį skaičiuojama 580 eurų žala žuvų ištekliams.

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos (AAD) primena, kad šiemet ši, migruojančių neršti ir neršiančių lašišų bei šlakių apsaugai skirta, akcija prasidėjo anksčiau nei įprastai, atsižvelgiant į tai, jog pernai liepos pabaigoje jau buvo fiksuojama prasidėjusi šių žuvų migracija. Taip pat nuo šių metų „Lašiša 2019“, kaip ir minėta, vykdoma dviem etapais.

Per šią aplinkosaugos akciją AAD pareigūnai bendradarbiauja su policijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei kitų tarnybų pareigūnais, neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais ir visuomeninėmis organizacijomis.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,