Logo
 Spausdinti šį puslapį

Agluonėnų lopšelis-darželis „Nykštukas“ rieda „Žaliuoju rateliu į sveiką vaikystę“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Agluonėnų lopšelio-darželio „Nykštukas“ nuotr. Agluonėnų lopšelio-darželio „Nykštukas“ nuotr.

Kaip ir kasmet, „Žaliojo ratelio“ šventę rengėme darželio kieme. Du „obuoliukai“ visus vaikučius ir dalyvius kvietė mankštintis. Kiekviena grupė pristatė pačių darželio sklypelyje, šiltnamyje, sode užaugintą ar prižiūrėtą daržovę, vaisių.

 

Kviesdami į išradingai papuoštas pavėsines, vaikai pasakojo apie savo grupės daržovę ar vaisių dainele, šokiu, eilėraščiais, vaišino vienas kitą savo pagamintomis vaišėmis. Visus metus mokytojos kaupė veiklų akimirkas grupių „žaliosiose laboratorijose“, darželio sklype, sode, šiltnamyje ir parengė jų albumus. Šventės pabaigoje darželio direktorė šiuos albumus ir gamtos tyrinėjimų veiklą vertinusios komisijos vardu pasidžiaugė vaikų ir mokytojų pasiekimais. Visos grupės buvo paskatintos padėkos raštais, o diplomą už aktyvų dalyvavimą „Žaliojo ratelio“ projektuose, darželio puošimą pelniusios grupės vaikai ir mokytojos pakviesti aplankyti Klaipėdos universiteto botanikos sodą.

Vaikų sveikatos saugojimo ir stiprinimo projektas „Žaliasis ratelis“ Agluonėnų lopšelyje-darželyje vykdomas nuo 2007 m. Per šį laiką sveikatos stiprinimo, atsakingo santykio su aplinka, gamtos tyrinėjimo veiklos buvo tikslingai plėtojamos, turtinamos, įsitraukė vis daugiau bendruomenės. Esame aktyvūs „Eko kartos“ ekologinio švietimo iniciatyvų dalyviai. Buvome pripažinti gamtojautą ugdančia įstaiga.

Tęsdami „Žaliojo ratelio“ veiklą, šiais metais teikėme paraišką Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektų rėmimo atrankos konkursui. Gavome dalinį projekto finansavimą, todėl vykdydami edukacinius užsiėmimus „Žaliuoju rateliu į sveiką vaikystę“, turime galimybę teikti vaikams papildomas fizinio aktyvumo skatinimo veiklas su profesionalia kineziterapeute, numatome paskaitą tėvams, planuojame suburti bendruomenę žygiui aplink Agluonėnus.

Nuolatinis dėmesys ankstyvajam sveikos gyvensenos įgūdžių formavimui, sveikos gyvensenos šeimoje ir bendruomenėje propagavimui, vaikų sveikatą stiprinančios aplinkos kūrimui, sukaupta patirtis padėjo įsilieti į Nacionalinio sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo bendruomenę. Prisidedame propaguojant vaikų ugdymosi gamtoje aktualumą, dalyvaudami tarptautiniame judėjime „Outdoor clasroom day“, kuriame kasmet veikia daugiau nei 3 milijonai vaikų ir mokytojų visame pasaulyje.

 

Agluonėnų lopšelio-darželio „Nykštukas“ nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,