Logo
 Spausdinti šį puslapį

Žada sutvarkyti galvos skausmu tapusią gatvę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Taip šiuo metu atrodo Danės gatvė Klaipėdos rajone, Trušelių kaime. Skaitytojo nuotr. Taip šiuo metu atrodo Danės gatvė Klaipėdos rajone, Trušelių kaime. Skaitytojo nuotr.

Dalis Trušelių kaimo gyventojų atsimušė tarsi į nevilties sieną. Jiems iškilo klausimas, kada bus sutvarkyta duobėta Danės gatvė, kuria kasdien ir važiuojama, ir einama.

 

Pasak į redakciją besikreipusio skaitytojo Gintauto, prieš penkerius metus kelias buvo užpiltas žvyru. Tačiau tai menkai padėjo.

„Štai kaip šiandien atrodo Trušelių kaimo Danės gatvė. Seniūnija tikina, jog 2014 metais buvo užpilta žvyro už 12 000 litų. Kur tai yra dabar – niekas nežino. Važiuojame šiuo keliu jau daugiau kaip 10 metų... Gėda, kad tokie dalykai vyksta, o ir pėstieji turi žingsniuoti šiuo keliu“, – nusivylimo neslėpė Gintautas.

Į užklausą sureagavusi Klaipėdos rajono savivaldybė patikino, kad dar 2014 metais minėta Danės gatvė buvo įtraukta į prioritetinių gatvių sąrašą, kurios bus asfaltuojamos.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Ryšių su visuomene skyriaus vyriausiosios specialistės Ritos Rapalienės teigimu, šiuo metu renkami gyventojų sutikimai dėl žemės paėmimo visuomenės poreikiams.

„Surinkus savininkų parašus, bus atliekami kelio rekonstrukcijos projektavimo darbai ir tuomet liks tik gauti leidimą keliui statyti. Kol kas nurodyti tikslius terminus sudėtinga, nes dar ieškoma dalies žemės sklypų savininkų“, – sakė R. Rapalienė.

Ji pridūrė, kad žvyrkelių būklė kasmet suprastėja šaltuoju sezonu. Lietus, mašinų srautas pagreitina duobių atsiradimą, tačiau, pasak R. Rapalienės, žvyrkeliai nepaliekami be priežiūros.

„Vasarą kai kurios atkarpos laistomos, kad nedulkėtų. O, pavyzdžiui, paskutinį kartą greideriavimas buvo atliktas rugsėjo 25–ą dieną, kitas numatomas šią savaitę. Sudėtingiausios vietos visuomet yra sutvirtinamos skalda, kad būtų užtikrintas kuo geresnis eismas“, – tikino R. Rapalienė.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,