Logo
 Spausdinti šį puslapį

Žemaičių bei Parko gatvės skendi pelkėse ir duobėse

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Žemaičių gatvė. Skaitytojo nuotr. Žemaičių gatvė. Skaitytojo nuotr.

Rudenėjant ir vis dažniau lyjant, naujienų portalo redakciją pasiekė gargždiškių nuotraukos iš užtvindytų miesto gatvių – Žemaičių ir Parko gatvės dėl ten vykdomų darbų tapo sunkiai pravažiuojamos, o susidariusios pelkės paslėpė pavojingas automobiliams duobes.

 

„Visą vasarą laukėme, kentėjome dulkes ir triukšmą – bus lietaus kanalizacija, ir, pagaliau turime. Štai tokia Žemaičių gatvė. Kaip jums?“, – po patvinusios gatvės nuotraukomis feisbuke rašė skaitytojas.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo pavaduotojas Feliksas Žemgulys informavo, kad Žemaičių, Parko ir dalyje Kvietinių g. yra vykdomi lietaus nuotekų tinklų naujos statybos darbai: „Trasa jau paklota, liko asfalto dangos atstatymo darbai.“

Anot specialisto, Savivaldybė nuolatos prašo rangovo tiek per darbų techninę priežiūrą, tiek per atsakingus specialistus skubiau baigti asfaltavimo darbus ir priduoti objektą, nes kol asfalto danga nepaklota, esant blogiems orams, duobės atsiranda kasdien.

Sutarties su rangovu pabaiga numatyta tik kitų metų pradžioje, todėl Savivaldybė pretenzijas gali reikšti tik dėl asfaltduobių priežiūros.

Pasak F. Žemgulio, nepaisant nesklandumų, rangovas visus asfaltavimo darbus žadėjo pradėti jau šio mėnesio pabaigoje – spalio 28 d. o baigti, jei tik oro sąlygos leis, nedelsiant.

Baigus asfaltavimo darbus, naujai pastatyta lietaus nuotekų trasa bus išvalyta, atlikta TV diagnostika ir po lietaus nuotekų valymo įrenginių Gargždų miesto Minijos g. pastatymo, kurį tikimasi atlikti dar šiemet, pradėta eksploatuoti.

Numatoma, kad pradėjus eksploatuoti naująją lietaus nuotekų trasą bus išspręstos dešimtmečius besitęsiančios lietaus nuotekų surinkimo problemos ir neliks besikaupiančio vandens pelkių nei ties Žemaičių ir Parko g., nei ties Kvietinių ir Parko g. sankryžomis.

„Naujai surinktas lietaus vanduo į Minijos upę pateks išvalytas, nes tekės per lietaus nuotekų valymo įrenginius“, – komentavo specialistas.

 

Skaitytojų nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,