Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gerumu dalintis kviesianti Žibintų šventė – netradicinėje erdvėje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Gargždų miesto bendruomenė dar vieną rudenį kviečia susiburti Žibintų šventei. Šiais metais renginys vyks netradicinėje vietoje – Klaipėdos gatvės naujajame skvere prie knygyno.

 

Bendruomenė tikisi, kad šventė įgaus daugiau jaukumo, kamerinės atmosferos, tad kviečia visus gaminti žibintus iš įvairių medžiagų, pastatomus ar kabinamus, ir praskaidrinti jų šviesa rudeninę tamsą. Renginio metu, nuo 18 val., vyks žibintų dirbtuvėlės kartu su „Aureart“ tapybos studijos ir Lėlių fabriko menininkėmis.

Gargždų miesto bendruomenė įgyvendina Klaipėdos rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo programos finansuojamą projektą „Atvira bendruomenė“, kurio vienas iš tikslų – prisiminti Gargžduose gyvavusias etnines, religines bendruomenes. Šių metų Žibintų šventės metu nors truputį prisiliesime prie evangeliškosios kultūros. Renginio metu, nuo 18.30 val., skambės liuteroniška muzika, kurią atliks Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios ansamblis „Adoremus“.

Žibintų šventės metu Gargždų miesto bendruomenė kartu su VšĮ „Revilita“ kolektyvu ir neįgaliųjų dienos užimtumo lankytojais kvies visus akcijai „Pasidalinkime savo laiku“. Ši iniciatyva startavo pernai ir bus tęsiama šiais metais.

Artėjant šventėms, vienišumo jausmas ypatingai stiprus, tad šios akcijos tikslas yra tiesiog bendravimu praskaidrinti vienišų senolių kasdienybę. Prie akcijos galima prisidėti kartu lankant senolius, juk svarbiausia – šiltas pokalbis, geras žodis, parodytas dėmesys, kad jie kažkam dar rūpi ir nėra pamiršti.

Taip pat vakaro metu bus galima paaukoti kiekvienam prieinamą sumą, o už surinktus pinigus senoliams bus nupirkta šventinių vaišių. Nepamirškime savo artimųjų, nepalikime jų vienišų bent per šventes. Kad ir labai beprotiškas gyvenimo tempas mus veja, sustokime ir pasidalinkime savo laiku.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,