Mano Gargždai



Jaunieji rajono šachmatininkai dalyvavo ketveriose Lietuvos pirmenybėse (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Spalio 17–20 dienomis Taujėnų dvare (Ukmergės r.) vyko net ketverios Lietuvos šachmatų pirmenybės iš eilės. Jose dalyvavo ir devyni Gargždų sporto mokyklos jaunieji šachmatininkai, treniruojami Zigmo Bitino.

 

Pirmąją dieną vyko BM14 Lietuvos komandinės greitųjų šachmatų pirmenybės. Kovėsi 10 merginų ir 19 vaikinų komandų. Merginų grupėje nepralenkiama buvo Vilniaus pirmoji komanda, antros – tauragiškės, o trečios – Vilniaus antrosios komandos merginos.

Tarp vaikinų absoliutų rezultatą (7 pergalės septyniuose mačuose) pasiekė Šiaulių pirmoji komanda. Tik šiauliečiams pralaimėjusi, Vilniaus pirmoji komanda buvo antroje vietoje. Treti – kauniečiai, kurių sąskaitoje – 5 pergalės ir 2 pralaimėjimai. Net aštuonios komandos prieš paskutinį turą pretendavo į kitas aukštas vietas, pradedant ketvirtąja. Truputėlį palankūs burtai ir geras žaidimas varžybų finiše į aukštą ketvirtąją vietą iškėlė Gargždų komandos jaunuosius šachmatininkus. Jie pasiekė 4 pergales, vieną mačą sužaidė lygiomis ir du kartus pralaimėjo.

Gargždų komandoje žaidė ir pelnė taškus: prie pirmos lentos – Žygimantas Staponas (kapitonas) – 5,5 taško, asmeninė ketvirta vieta, prie antros – Dominykas Lavrentjevas – 1,5 taško, prie trečios – Dovydas Spevak – 2,5 taško, prie ketvirtos – Domas Andrijauskas – 5,5 taško, asmeninė antra vieta, prie penktos – Danielius Antužis – 5 taškai, asmeninė ketvirta vieta. Kadangi buvo asmeniniai lentų apdovanojimai, tai antros vietos taurę į viršų kėlė ir Gargždų atstovas Domas Andrijauskas. Tai buvo labai džiugi akimirka.

Antroji diena buvo labai darbinga – vyko BM18 komandinės greitųjų šachmatų pirmenybės bei Lietuvos „Žaibo“ pirmenybės tiek suaugusiems, tiek U20. Gargždiškiai visur spėjo sudalyvauti. Nors aukštų rezultatų nebuvo pasiekta, bet dauguma pasikėlė savo tarptautinius reitingus.

Rekordininkai čia buvo Dovydas Spevak („Žaibe“ +60 taškų ir B18 komandinėse +43 taškai), Dominykas Lavrentjevas („Žaibe“ +45), Domas Andrijauskas („Žaibe“ +38 taškai), Žygimantas Staponas (B18 turnyre +29), Paulius Rusteika („Žaibe“ +25). Tarp 138 „Žaibo“ dalyvių Žygimanto Stapono iškovota 59-toji vieta taip pat atrodė visai neblogai.

Tarp 14 komandų B18 grupėje Gargždų pirmoji komanda (kapitonas Domantas Antužis, Žygimantas Staponas, Dominykas Lavrentjevas, Dovydas Spevak ir Kernius Balčiūnas) buvo dešimtoje vietoje. Neblogai kovojo ir patys jauniausi B18 čempionato dalyviai – vienuolikamečiai (Domas Andrijauskas, Danielius Antužis, Paulius Rusteika ir Arvydas Žiūra). Jie prieš ženkliai pajėgesnius varžovus sugebėjo surinkti 8,5 taško prie lentų ir prisidurti prie savo turimų reitingų po keletą papildomų punktų.

O dominavo vėl tie patys šachmatų centrai – Kaunas, Šiauliai, Vilnius. Reikia pažymėti, kad Vilniaus komandos garbę gynė ir bronzos medalį pelnė buvęs Gargždų sporto mokyklos auklėtinis Mantas Pilipuitis.

Paskutines dvi dienas vyko Lietuvos greitųjų šachmatų suaugusiųjų ir U20 asmeninės pirmenybės. Čia susirinko rekordinis skaičius, net 173 dalyviai. Gargždiškiai pagal reitingus buvo lentelės apačioje, tačiau kovojo garbingai. Po 5 taškus iš 11 galimų surinko Žygimantas Staponas, Dovydas Spevak ir Domas Andrijauskas. Jie pagal koeficientus išsidėstė 100-toje, 108-toje ir 115-toje vietose. Vėl ženkliai buvo keliami reitingai – Žygimantas +48, Dovydas +42, Domas +29. Danielius Antužis surinko 4,5 taško (+37 reitingo balai). Po 4 taškus surinkę Dominykas Lavrentjevas ir Kernius Balčiūnas taip pat turėjo teigiamą reitingą: Dominykas + 17, Kernius + 31.

Per visus turnyrus gargždiškiai iš viso papildomai susirinko net 428 reitingo taškus, tai daro įtaką ugdytinių meistriškumo pakopai. Gargždų sporto mokyklos šachmatų grupėje įvykus kartų kaitai, sparčiai priauga nauja pajėgių šachmatininkų karta. O tai nuteikia optimistiškai.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

                                  

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 105 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,