Mano Gargždai



Baigėsi aplinkosaugos akcija „Medžioklė“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Nuo rugsėjo 15-os iki spalio 15-os Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) specialistai vykdė aplinkosaugos akciją „Medžioklė“, per kurią buvo sustiprinta tauriųjų elnių ir briedžių apsauga jų rujos metu.

 

Iš viso per vykusią akciją surengti 98 reidai, kurių metu patikrintos 122 transporto priemonės ir 108 medžiotojai visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje. Per atliktus reidus aplinkos apsaugos pareigūnai nustatė 18 medžioklės taisyklių pažeidimų, iš kurių – 6 šiurkštūs.

„Pusė visų šiurkščių pažeidimų fiksuota Šiaulių regione. Du pažeidėjai sulaikyti Pakruojo ir Radviliškio rajonuose. Nustatyta, kad vienas iš jų neteisėtai sumedžiojo stirniną, o kitas – lapę ir mangutą. Taip pat nustatytas vienas asmuo, kuris Šiaulių rajone medžiojo neteisėtai, tai yra neįsirašęs į medžioklės lapą, bei medžioklei naudojo naktinį taikiklį. Laimei, laukinių žvėrių šis pažeidėjas sumedžioti nespėjo“, – sako Kęstutis Motiekaitis, Gamtos išteklių apsaugos skyriaus vedėjas.

Taip pat akcijos metu iš pažeidėjų paimti 4 šautuvai, 2 naktinio matymo prietaisai, automobilis, duslintuvas bei traktorius su priekaba.

Aplinkos apsaugos specialistai įspėja, kad iki gruodžio 15 dienos ir toliau numatoma vykdyti sustiprintą medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje kontrolę. Pagrindinis dėmesys šiuo laikotarpiu bus kreipiamas į saugaus elgesio reikalavimų vykdymą per varymines medžiokles. Taip pat primename, kad iki gruodžio 1 dienos tęsiasi migruojančių neršti ir neršiančių lašišų bei šlakių apsaugai skirta aplinkosaugos akcija „Lašiša 2019“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 405 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,