Logo
 Spausdinti šį puslapį

Aplinkosaugininkai neatleidžia vadžių saugodami lašišų nerštą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Aplinkos ministerijos nuotr. Aplinkos ministerijos nuotr.

Nors akcija „Lašiša 2019“, skirta migruojančioms neršti ir neršiančioms lašišoms bei šlakiams apsaugoti, vyksta jau trečias mėnuo, aplinkosaugininkų budrumas nė kiek nesumažėjo.

 

Antai vakar Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) pareigūnai sulaikė du Žeimenoje žvejojusius brakonierius, kurie jau ne pirmą kartą nutveriami už pažeidimus. Jiems už neteisėtą žvejybą gresia nuo 120 iki 300 eurų baudos ir meškerių konfiskavimas.

Be to, lašišą sugavę pažeidėjai turės atlyginti žuvų ištekliams padarytą 1740 eurų žalą. Kadangi pažeidimas padarytas Žeimenos ichtiologiniame draustinyje, žalos atlyginimo suma už neteisėtai sugautą lašišą yra tris kartus didesnė nei įprastai.

Per akciją „Lašiša“ AAD pareigūnai bendradarbiauja su policija, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais ir visuomeninėmis organizacijomis. Vakarykščius brakonierius jie sulaikė kartu su asociacijos „Lašišos dienoraštis“ atstovais ir policijos pareigūnais. Akcija „Lašiša“ vyks iki gruodžio 1 d.

Aplinkosaugininkai tikisi ir visuomenės pagalbos ir primena, kad apie pastebėtus gamtosauginius pažeidimus, aplinkos teršimo ar niokojimo atvejus reikėtų pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai AAD tel. 8 5 273 2995.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,