Mano Gargždai



Girininkų kaime atidaroma vaikų lauko žaidimų aikštelė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
D. Šukevičienės nuotr. D. Šukevičienės nuotr.

Šį rudenį mažiausieji Girininkų kaimo gyventojai – vaikai – galės džiaugtis gražia, įdomia ir jų poreikiams pritaikyta žaidimų aikštele prie bendruomenės namų. Aikštelės atidarymas vyks jau spalio 30 d. 17.00 val.

 

Bendruomenė, įgyvendindama LR Žemės ūkio ministerijos finansuotą projektą (pagal antrąją sritį – kaimo vietovės viešųjų erdvių sutvarkymas, pritaikant jas kaimo gyventojų poreikiams) „Vaikų žaidimų aikštelės įrengimas Girininkų kaime“, įsigijo lauko žaidimo aiktelės įrenginių: dvivietę supuoklę, karuselę, žaidimų namelį, spyruokliuką, smėlio dėžę, suolelį, šiukšliadėžę, įrengimo paslaugą ir specialią dangą po žaidimų įrenginiais.

Labai džiugu, kad prie projekto įgyvendinimo prisidėjo ir Klaipėdos rajono savivaldybė, skyrusi trūkstamas lėšas pilnai įgyvendinti projektą.

Mažiausiems vaikams pritaikyta žaidimų aikštelė prie bendruomenės namų labai svarbi, siekiant sudaryti palankias sąlygas šeimoms, auginančioms mažamečius vaikus, dalyvauti suaugusiems skirtuose renginiuose, užsiimti aktyvia veikla prie bendruomenės namų esančiose krepšinio ir tinklinio aikštelėse, kuomet mažiausieji taip pat galėtų užsiimti aktyvia veikla. Šia aikštele džiaugsis ir Vėžaičių pagrindinės mokyklos Girininkų skyriaus darželio grupė, kurią lanko kaimo vaikai.

Tikimasi, kad kuriant ir plėtojant vaikams palankią, draugišką ir patrauklią aplinką, daugės kaimo darželį savo atžaloms pasirenkančių šeimų, didės jaunų šeimų įtraukimas į bendruomeninę veiklą, kadangi tėvai turės, kuo užimti vaikus renginių ir susirinkimų metu. Norima, kad teritorija taptų ne tik jaunimo, bet ir įvairaus amžiaus kaimo gyventojų traukos vieta, kuri atitiks gyventojų poreikius ir paskatins jaunas šeimas įsikurti kaimo vietovėje.

 

D. Šukevičienės nuotr.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 354 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,