Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pritarta gyventojų apklausai dėl daugiafunkcio centro statybų vietos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Šiandien Tarybos posėdyje buvo pritarta Savivaldybės gyventojų apklausai dėl daugiafunkcio sporto centro statybos vietos. Numatytas ir balsavimo būdas.

 

Spalio mėnesį aštuoni opozicijos atstovai raštu merui Broniui Markauskui, Administracijos direktoriui Artūrui Bogdanovui bei Tarybai įteikė reikalavimą paskelbti gyventojų apklausą. Reikalavime nurodoma gyventojams pateikti klausimą: „Ar sutinkate, kad Klaipėdos rajono savivaldybė keistų suprojektuoto ir suplanuoto Gargždų daugiafunkcio sporto centro vietą iš S. Dariaus ir S. Girėno gatvės į teritoriją Gargždų miesto stadione Kvietinių gatvėje?“

Kaip nurodė Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato savivaldybės tarybos sekretorė Rūta Zubienė, vadovaujantis Vietos savivaldos įstatymu, apklausos būdą pasiūlo iniciatorius, o sprendimą priima Taryba.

„Apklausos iniciatorius pasiūlė apklausą vykdyti gyventojams tiesiogiai įrašant savo nuomonę apklausos dalyvio sąrašo lapuose“, – paaiškino R. Zubienė.

Posėdžio metu Tarybos nariams nedaugžodžiavus, meras B. Markauskas pasiūlė balsuoti. Už šį sprendimą pasisakė 24 Tarybos nariai, prieštaravusių ir susilaikiusių nebuvo.

Po balsavimo replikavęs vienas iš apklausos iniciatorių Sigitas Karbauskas pažymėjo, jog buvo siūlytas ir dar vienas – elektroninės apklausos būdas.

Tarybos nariui paaiškinta, kad šis būdas negalimas, nes jo nenumato Vietos savivaldos įstatymas.

„Be to, šiandien dar neturime techninių galimybių tokiam balsavimui vykdyti“, – atsakė R. Zubienė.

Kada vyks apklausa ir kiek ji kainuos – kol kas neaišku, tačiau jos kaina gali siekti per 9 tūkst. Eur. 2018 metais vykdant gyventojų apklausą dėl Klaipėdos rajono savivaldybės pavadinimo keitimo į Gargždų savivaldybės, apklausos komisijos nariams (37 nariai) už viršvalandžius ir darbą poilsio dienomis kartu su darbdavio Sodros įmokomis buvo atseikėta 8 900 Eur. Apklausos lapai kainavo 592,90 Eur, kanceliarinės priemonės – 50 Eur. Iš viso išleista – 9 542,90 Eur.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,