Logo
 Spausdinti šį puslapį

Akcijos metu pyragais nukloti stalai liudijo gerumą

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Akcijos metu Gargždų socialinių paslaugų centre surinkta 742 eurų suma. V. Bružienės nuotr. Akcijos metu Gargždų socialinių paslaugų centre surinkta 742 eurų suma. V. Bružienės nuotr.

Trečiadienį, lapkričio 6-ąją, šalyje buvo švenčiama Pyragų diena. Kasmet prie šios akcijos jungiasi ir vis daugiau Klaipėdos rajono įstaigų, įmonių ir organizacijų, kurios tądien ne tik dalinasi bendruomeniškumu, tačiau ir aukoja pinigus kilniems tikslams.

 

Akcijos sumanytoja – TV3 televizija. Jos iniciatyva, kasmet rengiamos Pyragų dienos metu, žmonės dalinasi savo kepiniais, o nusprendusieji pasivaišinti, juos perka. Tokiu būdu surinktos lėšos atitekdavo „Išsipildymo akcijos“ dalyviams. Tiesa, pastaraisiais metais pinigai aukojami ir kitoms kilnioms iniciatyvoms. Pavyzdžiui, pernai rajone bendruomenės organizuotos akcijos metu surinkti pinigai atiteko „Kranto“ pagrindinei mokyklai, jog čia besimokantiems specialiųjų poreikių vaikams būtų nupirktas treniruoklis. Šiemet aukos bus skirtos Gargždų socialinių paslaugų centrui, keramikos krosnelei įsigyti.

Tad trečiadienį ne viena įstaiga, įmonė ar organizacija socialiniuose tinkluose dalinosi savo pyragais nukrautų stalų nuotraukomis. Su šypsenomis darbuotojai noriai jungėsi prie iniciatyvos, į savo darbovietes nešdami gardžius kepinius, dalindamiesi receptais bei gera nuotaika.

Anot vienos iš akcijos rajone organizatorės, bendruomenės atstovės Giedrės Steikūnienės, raginti organizacijų jungtis prie iniciatyvos beveik nereikėjo, užteko tik priminti elektroniniu paštu ar žinute. Savo noru prie populiarios iniciatyvos jungėsi tiek švietimo įstaigos, tiek įvairios parduotuvės, kavinės ar stambesnės įmonės. Buvo ir tokių, kurios savanoriškai į sąskaitą pervedė tam tikras pinigines sumas.

„Organizuoti sekėsi tikrai puikiai. Drąsiai galime teigti jog dalyvavo per 20 įstaigų ir įmonių. Kai kurios negalėjo Pyragų dienos švęsti lapkričio 6-ąją, tad tą padarys dar ir kitą savaitę“, – sakė G. Steikūnienė.

Klaipėdos miesto savivaldybėje dirbanti moteris džiaugėsi sumanymu rengti ne vieną bendrą šventę, o leisti pačioms įstaigoms savo viduje organizuoti jaukias popietes. Anot jos, tokiu būdu žmonės ne tik prisideda prie kilnios iniciatyvos, bet ir tarpusavyje gali dalintis šypsenomis, pabendrauti, nustebinti vienas kitą bei sutvirtinti ryšius.

Kokia per akciją surinkta suma – dar nėra aišku. Pinigai bus suskaičiuoti tik kitos savaitės pabaigoje. Tačiau tikimasi, jog ši suma turėtų perkopti 2 500 eurų ribą, kuri reikalinga keramikos krosnelei įsigyti. Nemaža dalis pinigų, 742 Eur, surinkti Gargždų socialinių paslaugų centro rengtos Pyragų dienos šventės metu. Įstaigos direktorė Viktorija Lygnugarienė džiaugėsi pavykusia akcija ir žmonių aktyvumu.

„Į mūsų šventę atėjo daug svečių, pabendravome prie kavos ar arbatos puodelio, gardžiavomės pyragais. Mėgavomės bendrumo akimirkomis, o renginį praskaidrino ir mūsų centro lankytojo Viktoro Stalmoko kūrybos eilės“, – šypsojosi vadovė.

Anot jos, nauja keramikos krosnelė reikalinga pakeisti senąją, kuri dabar vos funkcionuoja. Be jos, centro lankytojai negali kurti naujų rankų darbo kūrinių.

„Keramikos užsiėmimai reikalingi skatinant neįgaliųjų užimtumą. Norime, kad centro lankytojai galėtų įgyvendinti savo kūrybinius sumanymus, kuriuos vėliau pristatytų įvairiose parodose ar mugėse“, – teigė V. Lygnugarienė.

 

Akimirkos iš renginio Gargždų socialinių paslaugų centre – Vilmos Bružienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,