Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pašto permainos: paslaugos – tiesiai į namus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lietuvos pašto nuotr. Lietuvos pašto nuotr.

Gruodžio mėnesį Klaipėdos rajono gyventojams paslaugas pradės teikti mobilieji laiškininkai. Nors dėl pašto pertvarkos gyventojams kyla klausimų, teigiama, kad būgštauti neverta – laiškininkai pašto paslaugų suteikti atvažiuos pas juos į namus.

 

Toliau teiks paslaugas

Klaipėdos rajone stacionarūs pašto skyriai liks tik Gargžduose, Doviluose ir Priekulėje. Agluonėnų, Endriejavo, Judrėnų, Kretingalės, Veiviržėnų ir Vėžaičių skyriai bus pertvarkyti, tačiau čia gyvenantys žmonės be pašto paslaugų nebus palikti.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Justo Ruškio teigimu, artėjant pašto pertvarkai sulaukiama rajono gyventojų nuogąstavimų dėl laukiančių pokyčių ir klausimų, kaip viskas vyks.

„Dažnai permainos baugina, tačiau svarbu tai, kad darbą pradėjus mobiliesiems laiškininkams kaimiškųjų vietovių gyventojams visos paslaugos ir toliau bus teikiamos. Be to, kad būtų lengviau priprasti prie permainų, vienerius metus truks pereinamasis laikotarpis, t. y. įprasti paštai miesteliuose dirbs trumpiau, o jų patalpose nustatytomis valandomis lauks mobilieji laiškininkai, kurie supažindins su naujovėmis bei suteiks visas reikiamas paslaugas. Po pertvarkos 2 mobilieji laiškininkai į savo aptarnaujamą apylinkę išvažiuos iš Priekulės pašto, 7 – iš Gargždų“, – sako Administracijos direktoriaus pavaduotojas Justas Ruškys.

 

Laiškininkas atvyks į namus

Pasak Lietuvos pašto, įgyvendinus projektą agluonėniškiams, endriejaviškiams, judrėniškiams, kretingališkiams, veiviržėniškiams ir vėžaitiškiams nebereikės eiti į pašto skyrius, nes paslaugas jie galės gauti tiesiog namuose. Tai ypač aktualu šeimoms, auginančioms mažus vaikus, gyvenantiems atokiau, turintiems judėjimo negalią, taip pat vyresnio amžiaus gyventojams, kuriems anksčiau prireikus kurios nors pašto paslaugos tekdavo prašyti artimųjų pagalbos.

„Išsikvietus mobilųjį laiškininką bus galima išsiųsti laišką ar siuntinį, registruoti siuntą, sumokėti mokesčius, gauti įvairias socialines išmokas, pensijas, užsisakyti dominančių leidinių prenumeratą. Užsakytus leidinius laiškininkas atveš numatytu laiku be iškvietimo, kaip ir pensijas ar išmokas“, – sako Administracijos direktoriaus pavaduotojas.

 

Iškvietimas nekainuos

Pasak Lietuvos pašto atstovų, mobilųjį laiškininką bus galima išsikviesti paskambinus bendruoju informacijos numeriu 8 700 55 400, taip pat galima rašyti e. paštu . Iškvietimas nieko nekainuos, o prieš atvykdamas paštininkas pasiskambins klientui, kad planuojamu laiku jis būtų namuose.

Jeigu laiškininkui pirmą kartą nepavyks pristatyti siuntos, jis atspausdins informacinį pranešimą ir paliks jį gaunamųjų laiškų dėžutėje. Tą pačią dieną dėl suplanuoto grafiko mobilieji laiškininkai pakartotinai siuntos nepristatys – tai padarys kitą darbo dieną po iškvietimo.

Kelias pasirinkimo galimybes turės ir norintieji užsisakyti spaudos leidinius – galės išsikviesti mobilųjį laiškininką, užsiprenumeruoti internetu, tai padaryti bus galima ir kai mobilusis laiškininkas klientų lauks specialioje paslaugų teikimo vietoje numatytu laiku, kuris bus nurodytas ant viešai naudoti skirtos (geltonos) pašto dėžutės, seniūnijų skelbimų lentose bei Lietuvos pašto tinklalapyje.

Mobiliųjų laiškininkų paslaugomis jau kelerius metus naudojasi 12 regionų miestelių gyventojai. Lietuvos pašto atstovai tvirtina, kad praėjusiais metais atlikta apklausa parodė, kad mobiliųjų laiškininkų paslauga ypač reikalinga – 73 proc. apklaustųjų tokią paslaugą rekomenduotų jos neturintiems regionams. Dauguma besinaudojančių mobiliojo laiškininko paslauga teigia, kad dabar yra labiau patenkinti teikiamomis paslaugomis arba po permainų nepajautė skirtumo.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,