Mano Gargždai



Pristatys projekto „Klaipėdos rajono etnografiniai ir istoriniai tapatumo tyrimai“ rezultatus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Gargždų krašto muziejus kviečia lapkričio 22 d. (penktadienį) 14 val. Dovilų etninės kultūros centre dalyvauti projekto „Klaipėdos rajono etnografiniai ir istoriniai tapatumo tyrimai. I etapas“ rezultatų pristatymo renginyje.

 

2019 m. Gargždų krašto muziejus vykdė projektą „Klaipėdos rajono etnografiniai ir istoriniai tapatumo tyrimai. I etapas“. Projekto veiklos finansuotos iš Lietuvos kultūros tarybos ir Gargždų krašto muziejaus lėšų. Šio projekto sumanymas Gargždų krašto muziejaus specialistams kilo susidūrus su dilema, kaip muziejaus ekspozicijose ir veikloje pristatyti mūsų rajono etnografinį netolygumą.

Lapkričio 22 d. 14 val. vyksiančiame projekto veiklų pristatymo renginyje besidominčiuosius mūsų krašto istorija ir etnografija kviečiame susipažinti su projekto „Klaipėdos rajono etnografiniai ir istoriniai tapatumo tyrimai. I etapas“ metu atliktų tyrimų rezultatais.

Renginyje pranešimus skaitys tyrimus atlikę mokslininkai: etnografinės tekstilės specialistė dr. Elena Matulionienė ir istorikas Dainius Elertas. Klausytojai turės galimybę pirmieji sužinoti, ar žemaičiai ir mažlietuviai vieni iš kitų nusižiūrėdavo patikusias aprangos ir namų tekstilės detales, kuo buvo ypatingas gyvenimas arti sienos, pirmieji susipažins su gausiai surinkta kartografine medžiaga.

Pristatymas vyks projekto partnerio Dovilų etninės kultūros centro patalpose, dažną lankytoją įkvepiančiose pasinerti į Klaipėdos rajono etnografijos ir istorijos tyrimus.

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 383 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,