Logo
 Spausdinti šį puslapį

Sunkiosios atletikos varžybose – medaliai gargždiškiams

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gargždų sunkiaatlečiai su treneriu. Sporto centro nuotr. Gargždų sunkiaatlečiai su treneriu. Sporto centro nuotr.

Panevėžyje vyko regiono sunkiosios atletikos varžybos, į kurias susirinko sunkiaatlečiai iš Vilniaus, Šiaulių, Alytaus, Anykščių, Telšių, Panevėžio ir Gargždų.

 

Kaip visada, gargždiškiai nebuvo nuošalyje – jaunieji Sporto mokyklos auklėtiniai parodė, kad yra stiprūs, o treneris Edvardas Šauklys – nelinkęs ramiai gyventi.

Pirmąsias vietas iškovojo Nojus Brazdeikis (iki 50 kg) ir Erlandas Eglynas (iki 21 kg). Pastarasis sportininkas ruošiamas kitų metų Europos čempionatui iki 17 m. Šiose varžybose jis pagerino savo asmeninius rezultatus: rovimas – 88 kg, stūmimas – 110 kg.

II vietą užėmė Audrius Kralikas (iki 81 kg). III vietas iškovojo Julius Juknys (iki 109 kg) ir Mindaugas Viršilas (iki 102 kg). Abu vaikinai dar jauni ir treneris tikisi, kad rezultatus vis gerins. M. Viršilas yra 2005 m. gimimo, sunkiąją atletiką pradėjo lankyti vos prieš 2 mėnesius, o jau iškelia 70 kg sveriančią štangą. Pasak trenerio, ne visiems per tokį trumpą laiką pavyksta techniškai iškelti tokį svorį ir dar pirmosiose varžybose.

Tarp merginų lygių sau neturėjo Sporto centro auklėtinė Lijana Jakaitė. Kitais metais jos laukia rimtas išbandymas, tai ir ilsėtis nėra kada.

Sunkiaatlečiai šiais metais dar dalyvaus Lietuvos senjorų čempionate, kuriam treneris Edvardas Šauklys ruošia komandą – 6 moteris ir 7 vyrus. Tikimasi, kad gruodžio 14 d. vyksiančiame čempionate pavyks iškovoti medalių.

Šių metų varžybas sunkiaatlečiai užbaigs naujametiniu turnyru gruodžio 28 d. Varžybose dalyvaus sportininkai ir iš kitų miestų bei miestelių.

Pasak E. Šauklio, 2019-ieji sunkiaatlečiams buvo labai sėkmingi, juos treneris įvertino 9 iš 10 balų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,