Logo
 Spausdinti šį puslapį

Bus aktyviau tikrinamos įmonės, užsiimančios padangų perdirbimu ir sandėliavimu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Po gaisro Alytuje imta svarstyti, ar nereikėtų griežtinti reikalavimus rizikingoms įmonėms. Kol vyksta svarstymai, Klaipėdos rajono savivaldybė nesėdi rankų sudėjusi. Dar šių metų pradžioje buvo atnaujintas Ekstremaliųjų situacijų valdymo planas, o rajone veikianti vienintelė padangų perdirbimo įmonė sulaukė neplaninių patikrinimų.

 

Klaipėdos rajone veikia viena iš septynių šalyje esančių įmonių, užsiimančių padangų perdirbimu ir sandėliavimu. Lapkričio pradžioje įmonė sulaukė ir ugniagesių, ir aplinkosaugininkų vizito. Neplaninių patikrinimų metu buvo nustatyti keli nedideli pažeidimai, įmonės vadovui juos liepta pašalinti kuo greičiau.

Tokios įmonės tikrinamos visoje Lietuvoje, po to, kai Alytaus padangų perdirbimo įmonėje kilo gaisras. Po įvykio prabilta ir apie griežtesnį šio verslo reglamentavimą, kad tokia situacija nepasikartotų.

Savivaldybėje buvo surengtas pasitarimas, kuriame aptarta ne tik esama situacija, bet ir aiškintasi, kaip pasirengta reaguoti į galimus pavojus. Konstatuota, kad Klaipėdos rajono atsakingų institucijų pasirengimas reaguoti į ekstremalias situacijas ar įvykius yra geras.

„Savivaldybė šiuo metu pagal paskutines rekomendacijas yra atnaujinusi Ekstremaliųjų situacijų valdymo planą. Tai padaryta dar metų pradžioje. Tuo pačiu sudarytos ir sutartys su įvairiomis įmonėmis, kurios nelaimės metu galėtų padėti pašalinti padarinius. Esame parengę ir pagalbos planus su gretimomis savivaldybėmis. Tai padaryta tam, kad įvykus nelaimei būtų galima kuo greičiau reaguoti, sulaukti pagalbos, įrangos ir panašiai. Manyčiau, kad Savivaldybė yra maksimaliai pasiruošusi netikėtiems pavojams“, – sako Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Nelaimės padariniams šalinti, ekstremaliems įvykiams likviduoti, nuostoliams apmokėti yra patvirtintos ir Administracijos direktoriaus rezervo lėšos. Šiuo metu Tarybos pritarimu tam skirta kiek daugiau nei 26 tūkst. eurų. Didelis dėmesys skiriamas ir rajono ugniagesių bazės stiprinimui. Savivaldybė, nors tai ir valstybės funkcija, per pastaruosius kelerius metus skyrė lėšų penkiems gaisrų gesinimo automobiliams, taip pat įvairiam priešgaisriniam inventoriui, siurbliams įsigyti, nupirkta net specializuota ugniagesių apranga.

„Yra teigiančių, kad neretai į pavojingesnes įmones žiūrima pro pirštus, tikrinimai vyksta tik formaliai. Tačiau mūsų rajone į žmonių saugumą žiūrima atsakingai. Pavyzdžiui, ir dabar priimtas sprendimas, kad įmonė, kuri užsiima padangų perdirbimu ir sandėliavimu, bus tikrinama dar aktyviau. Pagrindinis Savivaldybės tikslas – užtikrinti maksimalų gyventojų saugumą. Tą mes ir darysime“, – teigia Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,