Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kvadrato varžybose sužibėjo Slengių jaunieji sportininkai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Vakar Vėžaičių pagrindinės mokyklos sporto salėje įvyko Klaipėdos rajono kaimo vietovių mokyklų 2009 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių kvadrato varžybos. Jose norą dalyvauti pareiškė šešios komandos – tai moksleiviai iš Dovilų, Ketvergių, Vėžaičių, Endriejavo ir Plikių Ievos Labutytės pagrindinių mokyklų bei Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro.

 

Tradiciškai buvo atidarymo ceremonija, kur žaidėjams sėkmės linkėjo Vėžaičių pagrindinės mokyklos direktorė Dalia Baliutavičienė. Vėl vyko tradicinis vyr. teisėjo Valento Marcinkevičiaus taisyklių aiškinimas. Vyravo šventinė nuotaika, buvo pakili aplinka. Po to prasidėjo varžybos.

Komandos burtų keliu buvo paskirstytos po tris į du pogrupius. Į A pogrupį pateko Plikių, Ketvergių ir Dovilų, o į B – Slengių, Endriejavo ir Vėžaičių komandos. Pogrupiuose jos ratų sistema išsiaiškino vietas, o po to kovojo dėl 5–6, 3–4 ir 1–2 vietų.

A pogrupyje Dovilai įveikė abu savo varžovus: Ketvergius po atkaklios kovos rezultatu 2:0 (8:4, 8:7) ir Plikius – 2:0 (8:0, 8:1). Kovoje dėl antros vietos Ketvergiai įveikė Plikius taip pat rezultatu 2:0 (6:5, 8:2). Tokia tvarka komandos pogrupyje ir išsidėstė: pirmoji – Dovilų komanda, antrieji – Ketvergiai, tretieji –Plikiai.

B pogrupyje buvo daugiau neaiškumų. Čia susirinko trys panašaus lygio komandos, todėl nusimatė atkakli kova. Pirmieji savo pranašumą prieš Endriejavą įrodė aikštelės šeimininkai vėžaitiškiai. Rezultatas – 2:0 (8:3, 8:4). Po to, kai tą patį padarė ir Slengių kvadratininkai (2:0 (8:7, 8:1)), tapo aišku, kad pagrindinis mūšis dėl pirmos vietos pogrupyje bus tarp Slengių ir Vėžaičių. Būtent paskutinė kova pogrupiuose tarp šių dviejų komandų ir tapo varžybų įtampos viršūne. Pirmąjį kėlinį po labai atkaklios kovos rezultatu 8:6 laimėjo Slengių moksleiviai. Antrame jau pirmavo vėžaitiškiai rezultatu 7:5. O trečias kėlinys iki paskutinių sekundžių vyko taškas į tašką. Galop, rezultatu 4:3, pergalę išplėšė Slengiai ir užsitikrino pogrupyje pirmąją vietą. Antri pogrupyje liko Vėžaičiai, o treti – Endriejavas.

Kovoje dėl penktos vietos Endriejavo moksleiviai neturėjo vargo su Plikių kvadratininkais. Jie juos įveikė rezultatu 2:0 (8:0, 8:2). Dėl trečios vietos aikštelės šeimininkai taip pat be didelio vargo įveikė Ketvergių atstovus – 2:0 (8:1, 8:5). Atkaklesnė kova vyko gal tik antrajame kėlinyje. Bet pagavę puikų žaidimo tempą, vėžaitiškiai nebeišleido pranašumo iš savo rankų, nugalėjo ir užsitikrino varžybose trečiąją vietą.

Finalinėje kovoje tarp Slengių ir Dovilų, pirmame kėlinyje jau nuo pirmų minučių žaidimo kontrolę perėmė slengiškiai, įgijo saugų pranašumą ir nesunkiai nugalėjo rezultatu 8:3. Antrame kėlinyje doviliškiai dar bandė priešintis, ilgai išlaikė lygų žaidimą, tačiau senkant laikui link pabaigos, nebeatlaikė ir pralaimėjo rezultatu 5:8. Pirmąkart varžybų nugalėtojais tapo Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro kvadratininkai.

Varžybų nugalėtojais tapo šie Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro moksleiviai: Evija Zaboraitė (kapitonė), Nedas Bagdonas, Benas Bestauskas, Benas Bičkauskas, Gabrielė Blaveščiūnaitė, Mantvydas Liuleikis, Žilvinas Naujalis, Henrieta Rudminaitė, Atėnė Pociūtė ir Gabrielė Šeputytė. Moksleivius varžyboms parengė mokytoja Giedrė Neverauskaitė.

 Dėkojame Vėžaičių mokyklos bendruomenei už sudarytas puikias sąlygas vesti varžybas. Čia visada tvyro nuostabi kovinė aplinka, visiems rungtyniauti čia yra be galo smagu.

 

Akimirkos iš varžybų – Zigmo Bitino nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,