Mano Gargždai



Poilsis Nidoje – ką galima jame atrasti?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Nidos Gaiva“. Organizatorių nuotr. „Nidos Gaiva“. Organizatorių nuotr.

Neretam žmogui, vos išgirdus žodį poilsis, per kūną nubėga šiurpuliukai, o mintyse sušmėžuoja ramybė, atotrūkis nuo miesto šurmulio, gausybės darbų ar kasdienybę lydinčio greito gyvenimo tempo. Bet staiga grįžtame į realybę ir įtikiname save, kad atostogoms dar ne laikas, poilsis – ne dabar.

 

Nors kiekvienam duotas skirtingas poilsio supratimas, kiekvienas kalbėdamas apie poilsį galvoja apie skirtingus pasaulio kraštus ir kiekvienas turi skirtingus poreikius. Tačiau… ne tik verta, bet netgi būtina bent kelioms dienoms pasiimti atostogų ir ištrūkti į visai netoli, visai čia pat esantį kurortą, padovanosiantį ilgai iš atminties neišdylančių vaizdų, o svarbiausia – gerą poilsį...

Poilsis – tai būtina žmogaus gyvenimo dalis, įkvėpimo bei naujos energijos šaltinis ir laikas tik sau. O poilsis Nidoje – tai geros savijautos ir sveikatos garantas.

„Poilsio namus „Nidos Gaiva“ Nidoje kūrėme žinodami, kokia svarbi yra tikrojo poilsio reikšmė ir suprasdami, kad ne visi įvertina jo svarbą, ne visi laiku susivokia, kad gera sveikata ir energija nėra beribės, o netausojamos netgi turi savybę sekti ir ilgainiui visai išnykti... Nuo pat savo poilsio namų įkūrimo manėme, kad poilsis Nidoje padės žmonėms suprasti, jog lengviau ir paprasčiau yra sveikatą išsaugoti, nei pačiais tobuliausiais gydymo metodais ar vaistais ją susigrąžinti“, – sakė poilsio namų „Nidos gaiva“ savininkas R. Petrikauskas.

 

Lauko terasa. Organizatorių nuotr.

 

Kuo vertingas poilsis Nidoje?

Nida – ypatingas kraštas. O poilsis Nidoje – ypatingas laikas sau. Formuojantis šiam kraštui buvo pasistengta ne tik gamtos, suformavusios užburiantį Nidos kraštovaizdį, bet ir žmogaus, nulėmusio vertingą ir autentišką krašto istoriją. Tai yra vienos pagrindinių priežasčių, kodėl Nida šiandien yra populiari, laikomas prabangiu ir išskirtinį poilsį dovanojančiu kurortu.

Kai kurie poilsio ar svečiu namai Nidoje atsižvelgė į krašto formavimosi aspektus ir kurdami apartamentus stengėsi pritaikyti juos prie išskirtinio Nidos krašto. Pasak R. Petrikausko, kuriant svečių namus „Nidos Gaiva“ buvo stengiamasi jiems įkvėpti Nidos dvasios ir atskleisti, kad poilsis Nidoje – tai išskirtinė galimybė pasinerti į autentišką kraštą, skaičiuojantį tūkstantmečius. Tai galimybė praturtinti savo sielą nuostabiais kurortinės gamtos vaizdais: auksinio smėlio paplūdimiais, didinga Baltijos jūra, pušynų takeliais ir unikaliu senųjų žvejų paveldu – raudonais ir mėlynais namukais, su senąja žvejų kultūra supažindinančiais muziejais ir pan. Galimybė pasinaudoti siūloma nuoma Nidoje – tai tarsi kvietimas pabėgti iš miesto šurmulio, atitrūkti nuo rutinos ir iš naujo atrasti įkvėpimą gyventi.

 

Kambariai. Organizatorių nuotr.

 

Poilsis Nidoje – nepakartojamos akimirkos ir nenumaldomas noras sugrįžti

Nors Nidoje sunkiai rasite SPA centrus ar aktyvias vandens pramogas siūlančius vandens parkus, atrakcionus ar masinančius renginius, tačiau net pernelyg nesistengdami gausite neįkainojamą gamtos terapiją – su užburiančia ramybe, gaiviai dvelkiančiu vėjeliu, saulės nutviekstais takeliais ir harmonizuojančia Baltijos jūra. Tokios terapijos neįmanoma užmiršti…

Nepakartojamas akimirkas kurti ir gerai laiką praleisti padeda Nidos restoranai, kuriuose garantuojami išskirtiniai kulinariniai potyriai: nuo gurmaniškų patiekalų iki vietos žvejų pagautos ir gardžiai paruoštos žuvies, nuo meksikietiškos virtuvės iki itališko maisto dvelksmo. Nidoje nesunkiai bus pamalonintas kiekvieno svečio skonis, o ypač nudžiugins tai, kad apsistojus poilsio namuose „Nidos gaiva“ bet kurios valgymo vietos bus greitai ir nesunkiai pasiekiamos.

Svarstote, ar verta apsilankyti Nidoje? Čia atsakymą diktuoja skaičiai – kasmet Nidą aplanko daugiau nei 700 tūkstančių turistų ir svečių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš įvairių pasaulio kampelių. Nida jau dabar yra pelniusi daugybę aukštų vertinimų ir yra laikoma ramybės uostu, išsaugojusiu autentišką senų laikų dvasią apie kurią byloja išlikę ar atkurti lankytini Nidos objektai, raudonomis čerpėmis dengti namukai, per daugybę šimtmečių susiformavusi gamta. Čia išties yra ką pamatyti.

Nida – tai ideali vieta poilsiui ir meditacijai, romantiškoms savaitgalio akimirkoms ir ilgesnėms atostogoms bet kuriuo metų laiku. Suprasti, kas yra poilsis Nidoje ir apsistoti komfortiškuose apartamentuose kviečia poilsio namai „Nidos gaiva“.

https://www.nidos-gaiva.lt/poilsis-nidoje/

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 592 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,