Logo
 Spausdinti šį puslapį

176 sklypų kvartalo savininkų susirinkimas – be valdžios atstovų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Į gyventojų klausimus atsakinėjo A. Ronkus ir A. Kampas. Redakcijos nuotr. Į gyventojų klausimus atsakinėjo A. Ronkus ir A. Kampas. Redakcijos nuotr.

Vakar Gargždų kultūros centre vyko 176 sklypų kvartalo savininkų susirinkimas. Nors jis organizuotas drauge su Savivaldybe, valdžios atstovai susitikime nepasirodė, į gyventojų klausimus, kiek leido kompetencija, atsakinėjo Administracijos darbuotojai.

 

Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus negausiai susirinkusiems gyventojams pristatė dabartinę situaciją – kokie darbai kvartale padaryti.

„Rangovas „Plungės lagūna“ Savivaldybei jau įteikė raštą su prašymu perimti kvartalą į savo rankas, manau, tai padarysime dar šiemet. Pavasarį turėtų atsirasti nuovaža į kvartalą iš Klaipėdos, o vasarą – ir iš Pušų gatvės“, – teigė A. Ronkus.

Specialistas informavo, kad iki centralizuotų tinklų atvedimo, reikės įsirengti vietinį vandentiekį ir nuotekų surinkimą, leidimai statyboms kvartale jau išduodami, kai kurie gyventojai jau statosi namus.

„Pirmiesiems trims kilo sunkumų dėl patekimo į savo sklypus, nes rangovas nenorėjo įsileisti, kad kelių jiems nesugadintų, kol dar nepriduoti Savivaldybei, bet kai jau kvartalas bus priimtas į mūsų balansą, prašome, statykite, tik, aišku, saugokite, tausokite, nes čia jau bus jūsų – kaip turėsite, taip ir bus“, – sakė A. Ronkus.

Anot skyriaus vedėjo, Savivaldybė nėra numačiusi daugiau lėšų šiam kvartalui tvarkyti, o eilėje dar laukia ir kiti – 136 ir 55 sklypų kvartalai. Be to, sparčiai augančiame rajone sunku spėti pagal gyventojų poreikius – vis atsiranda naujų gyvenviečių, kelių, tad spėti viską sutvarkyti darosi sudėtinga, daroma tiek, kiek pajėgiama.

Gyventojai domėjosi dujotiekio, vandentiekio, kelių tiesimo klausimais, kur jiems kreiptis, kokių veiksmų imtis, kad kvartalas pagaliau būtų apstatytas ir apgyvendintas.

„Galite daryti ne viso kvartalo, o vienos kurios gatvės susirinkimą, išsirinkite aktyvius žmones, kurie pradės „minti kelius“, vaikščioti pas vandentiekininkus, dujininkus, darbai pradės judėti. Šitas susirinkimas buvo darytas kontaktams rinkti, Savivaldybė jų gauti negali, žmonių asmeniškai pakviesti dėl duomenų apsaugos įstatymo taip pat negali“, – gyventojams patarti, kaip susisiekti su kaimyninių sklypų savininkais ir kviesti juos pradėti judinti darbus kvartale, burti bendriją, bandė Turto valdymo skyriaus vedėjas Audrius Kampas.

Susirinkime dalyvavo vos 30 sklypų savininkų iš 176.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,