Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdoje rastos negyvos mergytės tyrimas: palūžusi mergytės motina papasakojo apie nužudymą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
R. Gečiūnaitės/delfi.lt nuotr. R. Gečiūnaitės/delfi.lt nuotr.

Klaipėdoje mirusios vos 2,5 mėnesių mergytės pirminių mirties priežasties atsakymų iš ekspertų sulaukę teisėsaugos atstovai neskuba iš areštinės paleisti jos mamos ir moters sugyventinio. Sekmadienį sulaikyta pora antradienį atvežta į teismą: prokuroras prašo juos suimti.

 

Kraupi žinia apie užrakintuose namuose paliktą mirusį kūdikį pasklido sekmadienį. Sugyventinių pasigedę artimieji namų raktą rado pašto dėžutėje. Namuose užrakinusi, įtariama, jau negyvą mažylę, pora išvyko ieškoti darbo. Kelmės rajono ūkininkai porą priėmė, tačiau išvydę, kad ši pora ieškoma ir siejama su mirusia mažyle, įtariamuosius įdavė policijai.

„Pateikiau prašymą moterį suimti dešimčiai dienų. Jos sugyventinį – mėnesiui. Vyras įtariamas naujagimio nužudymu, moteriai lieka buvęs įtarimas“, – sako prokuroras Arūnas Saunorius.

Moters advokatas Vaclovas Ruškys sako, kad ji palūžo ir papasakojo apie nužudymą. Esą pabėgo nekvietę pagalbos, lapkričio 30 dieną, kai viskas įvyko, abu buvo išgėrę.

„Jinai nepranešė, nes išsigando, teigia, kad ją ištiko stresas, o antras dalykas, jie buvo išgėrę. Darbo ieškojo, nes reikėjo pasitraukti iš čia. Jinai neatliko jokių smurtinių veiksmų. Jis mergytę supurtė, dar įkišo čiulptuką, kažkuo užklojo, nes mergytė verkė“, – sako Vaclovas Ruškys.

DELFI primena, kad pirminės apžiūros metu ant mirusio kūdikio kūnelio smurto požymių nerasta. Mergytei buvo nustatytas įgimtas sutrikimas, tad jai buvo būtina medikų priežiūra. Pasak Klaipėdos apskr. policijos viršininko Alfonso Motuzo, tą pačią dieną, kai buvo paskelbta poros paieška, 1989 m. gimusi kūdikio motina ir 1987 m. gimęs jos sugyventinis buvo sulaikyti Telšių apskrityje, Kelmės rajone. Jie uždaryti į areštinę.

Moteris yra pagimdžiusi dar tris vaikus, kurių pati neaugina. Pareigūnai atskleidė, kad moteris stokojo socialinių įgūdžių, jai apribotos teisės į tris vaikus (gim. 2012 m., 2016 m., 2010 m.). Visų vaikų tėvai skirtingi. Kas mirusios mergytės tėvas, kol kas nėra žinoma.

Šiuo metu laukiama medicinos ekspertų išvada apie galimą kūdikio mirties priežastį, taip pat renkami duomenys apie motinos ir mirusio vaiko sveikatos būklę iki gimdymo, nėštumo metu ir po jo.

Kaimynystėje butus remontuojantys žmonės sako, kad kiek sutikdavo moterį, ji akivaizdžiai būdavo neblaivi, o kartu su ja vis sutikdavo įvairius vyrus, kurie į jos butą eidavo net ne po vieną.

Porą lankė socialiniai darbuotojai. Į vaiko teisių sergėtojų akiratį moteris pateko spalio mėnesį, kai pasišalino iš ligoninės, nors mažylei buvo būtina medikų priežiūra.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,