Mano Gargždai



Interpolas ragina tinkamai pasirūpinti kelionės dokumentais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr. Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.

Interpolas pradeda kampaniją, raginančią per valstybių sienas vykstančius asmenis tinkamai pasirūpinti kelionės dokumentų saugumu, o jų netekus – nedelsti ir apie tai pranešti atsakingoms žinyboms.

 

Pasak kampanijos sumanytojų, pastaruoju metu itin padaugėjo keliautojų, kurie pasienio tikrinimams pateikia anksčiau pamestus ar pavogtus savo pačių dokumentus, kuriuos vėliau atgavo įvairiomis aplinkybėmis – rado patys, pavogti dokumentai buvo aptikti išmesti viešoje vietoje bei grąžinti savininkui ir pan.

Gruodžio 9 d. prasidėjusiai ir iki 2020 metų sausio 6 d. vyksiančiai kampanijos komunikacijai Interpolas pasirinko grotažymę #DontRiskIt - #Nerizikuok.

Teigiama, jog nemažai dokumentus atgavusių asmenų nuo jų pametimo ir paskelbimo negaliojančiais jau būna spėję gauti naujus pasus ar tapatybės korteles, kuriuos naudoja kelionėse.

Kampanijos idėjos sumanytojai viešojoje erdvėje primena, kad keliaujančiojo asmens dokumentas yra toks pat vertingas kaip ir banko kortelė, o į svetimas rankas patekęs pasas ar asmens tapatybės kortelė gali tapti nusikaltimo įrankiais.

Per valstybės sieną vykstantys asmenys raginami nedelsdami pranešti atsakingoms žinyboms apie pamestus ar pavogtus kelionės dokumentus ir niekada nenaudoti tokių dokumentų net ir tuo atveju, jei jie buvo vėliau surasti ar grąžinti.

Daugiau informacijos apie šią kampaniją skelbiama čia.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 315 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,