Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vėžaičių lopšelio-darželio bendruomenė atvėrė širdis kalėdiniam stebuklui

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lopšelio-darželio nuotr. Lopšelio-darželio nuotr.

Adventas – šilumos, susikaupimo, santarvės, gerumo ir bendrystės laikas. Tai dovana, kuri skirta kiekvienam, tai sklandantis ramybės debesis, į kurį įkritęs jautiesi palaimintas, tai praskrendantis paukštis, po kurio sparnu telpa visos duotybės: laukimas, tikėjimas, viltis...

 

Linkėdama prasmingo Kalėdų laukimo, nešdama ramumos ir santaikos nuotaiką, Vėžaičių lopšelio-darželio bendruomenė pirmąją advento savaitę rinkosi į vakaronę, kurioje visi šiltai pabendravo, pagiedojo giesmių, darbavosi gamindami šventines dekoracijas savo įstaigai papuošti.

Antrąją advento savaitę Vėžaičių lopšelyje-darželyje vyko etnoprojekto „Kon jauns ėšmuoksi, sens neožmirši“ renginiai: pirmadienį – popietė „Babūneles pyragelis“, kuomet vaikai gamino kalėdinius kepinius ir vaišinosi arbata iš molinių indų; antradienį pabūti kartu vaikai buvo kviečiami į lietuvių liaudies žaidimų ir žaidinimų rytmetį; trečiadienį vaikai gamino žibintus, kuriais papuošė darželį, taip pat su savo pasigamintais žibintais šv. Liucijos dieną ėjo į bažnyčią; ketvirtadienį – diena žemaitiškai, kuomet lopšelio-darželio bendruomenės nariai bendravo, žaidė, dirbo įvairius darbus žemaitiškai; penktadienis buvo skirtas Šviesos šventei, šv. Liucijos dienai.

Tądien visa Vėžaičių lopšelio-darželio ir miestelio bendruomenė rinkosi Vėžaičių šv. Kazimiero parapijos bažnyčioje, drauge giedojo giesmes, uždegė savo atsineštų žibintų žvakeles ir lydimi stebuklingos ugnelės šviesos kiekvienas į širdį ir į namus įsileido glėbį gerumo, saują ramybės ir žiupsnelį paslapties.

„Prilygti tam nepaprastam dalykui, kuris tuoj tuoj įvyks, gali tik nepaprasta akimirka prieš pat jam įvykstant. Ta akimirka ir yra adventas“ (Frederickas Buechneris). Jaukaus, šilto, palaimingo stebuklo laukimo, kad atsibudę tyloje advento, atgimtume Jo nuostabioj giesmėj (pagal. Just. Marcinkevičių).

 

Lopšelio-darželio nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,