Logo
 Spausdinti šį puslapį

Žengiant į naujus metus – apie nuveiktus ir laukiančius darbus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Pasak Klaipėdos rajono mero Broniaus Markausko, pastarasis pusmetis buvo ypač darbingas – nuveikta daug prasmingų darbų. Klaipėdos r. sav. nuotr. Pasak Klaipėdos rajono mero Broniaus Markausko, pastarasis pusmetis buvo ypač darbingas – nuveikta daug prasmingų darbų. Klaipėdos r. sav. nuotr.

„Sieksime, kad Klaipėdos rajonas būtų kuo patogesnis čia gyvenantiesiems“, – sako jau daugiau nei pusmetį rajonui vadovaujantis meras Bronius Markauskas. Pasak jo, jau pavyko įgyvendinti daug gražių darbų, ne ką mažiau jų laukia ateinančiais metais.

 

Dėmesys – švietimui, keliams

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas teigia, kad pastarasis pusmetis buvo ypač darbingas. Vienas svarbiausių įgyvendintų darbų – Savivaldybėje pagaliau įdiegtas projektinis valdymas, kurio nauda neabejotina.

„Savivaldybėje efektyviau bus valdomi strateginiai tikslai, darbai, reikalaujantys ne tik atsakomybių pasiskirstymo, bet ir planavimo ar rizikų valdymo. Su Vyriausybe, kuri projektų valdyme turi daug patirties, pasirašėme bendradarbiavimo sutartį, tad turėdami tokį stiprų partnerį, dirbsime dar kokybiškiau. Šiuo metu jau esame parengę 12 projektų ir ateityje jų tik daugės“, – įsitikinęs rajono meras.

Klaipėdos rajono savivaldybė – viena iš nedaugelio, kur demografinė padėtis yra gerėjanti, todėl, pasak mero, natūralu, kad būtina plėsti švietimo paslaugų tinklą.

„Bene sparčiausiai gyventojų skaičius auga Sendvaryje, tad jau priimtas sprendimas čia statyti daugiafunkcį centrą su mokykla ir darželiu. Esame paskelbę konkursą sklypui pirkti, o jau kitąmet galėtume pradėti projektavimo darbus. Šiemet iki 200 eurų buvo padidintos dotaciją tėvams, leidžiantiems vaikus į privačius darželius, ji šiuo metu yra didžiausia Lietuvoje. Be to, į mūsų kvietimą rajone steigti privačius darželius jau atsiliepė keletas investuotojų. Tad kitąmet mažiausiai du nauji darželiai atvers duris Sendvaryje, jie talpins 160-imt vaikų“, – teigia meras Bronius Markauskas.

Dar vienas ypač svarbus pasiekimas – su Lietuvos automobilių kelių direkcija pasirašytos sutartys dėl kelių projektų, pagerinsiančių infrastruktūros sektorių rajone. Priekulėje, Karklėje, Gargžduose ir Kretingalėje planuojama rekonstruoti dalį gatvių, įrengti nuovažas, pėsčiųjų takus, perėjas, iškiliąsias sankryžas bei apšvietimą.

 

Iššūkių netrūks

Mero Broniaus Markausko teigimu, ateinančiais metais taip pat laukia nemažai įvairių projektų bei darbų.

„Vienas iš didžiausių siekių – Gargždų kultūros centro rekonstrukcijos pradžia. Taip pat planuojame pagaliau pradėti tvarkyti Gargždų parką. Su seniūnijomis kalbamės ir apie gatvių apšvietimo problemas. Dėliojame prioritetus ir tikimės, kad apšvietimo tinklą bus galima pradėti atnaujinti. Mūsų iniciatyva jau kitais metais rajone įskurs du nauji privatūs darželiai, kalbamės dar su keliais investuotojais. Be abejonės, vienas iš svarbesnių darbų – ir Gargždų daugiafunkcis centras. Jame būtų ne tik baseinas, bet ir moderni sporto salė, kitos erdvės. Tai būtų nauja laisvalaikio ir sporto erdvė rajone“, – sako meras Bronius Markauskas.

Pasak mero, taip pat peržiūrimas dviračių, šaligatvių takų reikalingumas, planuojama skirti papildomą finansavimą prie to, kas jau yra numatyta Strateginiame plane.

„Nestovime vietoje. Rajoną norime padaryti kuo patogesnį čia gyvenantiesiems, plėsti būtinųjų paslaugų tinklą, kurti naujas laisvalaikio ir sporto erdves bei kt.“, – teigia meras Bronius Markauskas.

 

Klaipėdos rajonas – tarp lyderių

Rudenį Laisvosios rinkos instituto skelbtame mažųjų savivaldybių indekse Klaipėdos rajonas trečius metus iš eilės užėmė pirmąją vietą. Neseniai paskelbti ir Vilniaus politikos analizės instituto sudaryto Savivaldybių gerovės indekso 2019 metų rezultatai. Jame Klaipėdos rajonas pirmajame penketuke. Pasak mero, to nebūtų pavykę pasiekti be darnaus komandinio darbo.

„Dėkoju Savivaldybės administracijos, seniūnijų, įstaigų darbuotojams, Tarybos nariams ir visiems kitiems, nuoširdžiu darbu prisidėjusiems prie visų gerovės kūrimo, įvairių projektų įgyvendinimo, taip pat gyventojams, siūlantiems savo idėjas. Neabejoju, kad ir kitais metais visi drauge galėsime džiaugtis prasmingų darbų rezultatais“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,