Mano Gargždai



Matematikos „Protų kovos“ sujungė mokyklų bendruomenes

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
G. Našlėno nuotr. G. Našlėno nuotr.

Gruodžio pradžioje Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje vyko Klaipėdos rajono 6–9 klasių mokinių matematikos konkursas „Protų kovos“, organizuotas Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus bei mokyklos matematikos mokytojų Dalios Bendikienės ir Giedriaus Žemaičio.

 

Išbandyti savo jėgas atvyko gausus būrys mokinių iš Gargždų, Endriejavo, Dovilų, Lapių, Veiviržėnų, Kretingalės ir Klaipėdos mokyklų. Protų mūšį sudarė keturi, vienas už kitą sudėtingesni turai. Mokiniai sprendė žodžių grandinėles, atsakinėjo į gyvenimiškus ir žaismingus klausimus, susijusius su matematikos mokslu: „Kokios geometrinės figūros pavidalo yra snaiges sudarantys ledo kristalėliai?“, „Kiek yra LR Seimo narių?“ ir pan.

Pirmąją vietą iškovojo komanda „Pi“ – svečiai iš Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos, antrąją – „Matematikiečiai“, atvykę iš Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijos, o dėl trečiosios vietos kovėsi Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos ir svečių iš Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos komandos.

Tik keli papildomi klausimai lėmė svečių pergalę. Konkurso „Proto kovos“ vertinimo komisijos narė, buvusi „Vaivorykštės“ gimnazijos mokinė, Klaipėdos universiteto lektorė ir matematikos doktorantė Marta Karaliutė teigė, kad nors matematika yra sudėtingas mokslas, bet mokiniai ja domisi ir būtina patirtimi dalintis tokiuose renginiuose, kurie neabejotinai sujungia rajono bendruomenes ir galima puikiai praleisti laiką. Dėstytoja M. Karaliutė palinkėjo organizatoriams surengti panašų renginį ir vyresniųjų klasių mokiniams.

 

Gintauto Našlėno nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 757 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,