Mano Gargždai



Seniems ir taršiems biokuro katilams atnaujinti – 3 mln. eurų parama

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Ministerijos nuotr. Ministerijos nuotr.

Nuo vakar, sausio 2 d., iki sausio 31 d. gyventojai gali teikti paraiškas Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūrai (APVA) kompensacijai už senų ir taršių biokuro katilų pakeitimą naujais šildymo įrenginiais. Paraiškos teikiamos tik elektroniniu būdu per APVA informacinę sistemą APVIS.

 

Kompensaciją gali gauti fizinis asmuo, kuris nuosavybės teise valdo gyvenamosios paskirties (vieno arba dviejų butų) pastatą arba sodo namą, kurio statyba yra užbaigta ir pastatas yra įregistruotas Nekilnojamojo turto registre ne mažiau kaip 5 metus nuo kvietimo teikti registracijos formas dienos. Pastatas turi būti neprijungtas prie centralizuotai tiekiamos šilumos sistemos.

Kompensacinėms išmokoms skirta 3 mln. eurų. Gyventojams bus kompensuojama 50 proc. sumos, kuri skaičiuojama padauginus įsigyto įrenginio galingumą iš fiksuotų vieno kilovato galios įkainių.

Neefektyvų biomasės katilą galima keisti į naują biokuro katilą, atitinkantį 5 klasės efektyvumo ir emisijų išmetamų teršalų reikalavimus, ir šilumos siurblius (žemė-vanduo, vanduo-vanduo, oras-vanduo). Tais atvejais, kai namų ūkis registruotas teritorijoje, kuri patenka į padidintos aplinkos oro taršos zoną, galima keisti tik į šilumos siurblį.

Pažymėtina, kad parama neskiriama baigtiems projektams, t. y. šildymo įrenginys neturi būti įsigytas anksčiau, nei paskelbtas kvietimas teikti paraiškas. Finansavimas taip pat neskiriamas ūkinę-komercinę veiklą vykdantiems fiziniams asmenims.

Išsamios informacijos apie paramą seniems biokuro katilams atnaujinti galima rasti čia.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 722 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,