Mano Gargždai



„Dainų dainelė“ – Gargžduose

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Jau šį penktadienį (sausio 10 d.) Gargždų muzikos mokykloje vyks Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ Klaipėdos rajono etapas, kuriame planuoja pasirodyti dalyviai iš 20 Klaipėdos rajono švietimo įstaigų.

 

O jau sausio 17 d. Gargždai priims šio konkurso zoninio turo dalyvius ne tik iš Klaipėdos rajono, bet ir iš Kretingos, Palangos, Skuodo ir Šilutės savivaldybių švietimo įstaigų.

Kas dvejus metus ištisus devynis mėnesius trunkančiame projekte dalyvauja 3–19 metų vaikai ir mokiniai iš visų 60 Lietuvos savivaldybių. Konkurso dalyviai skirstomi į 4 amžiaus grupes. Dalyviai ir būsimi laureatai vertinami pagal šiuos kriterijus: intonavimą, vokalinius duomenis, ansambliškumą, repertuaro pasirinkimą ir interpretaciją, artistiškumą, sceninę kultūrą.

Vertinant ansamblius dar atsižvelgiama į ansamblio tipą (duetas, tercetas, kvartetas, merginų, vaikinų, mišrus). Zoninių turų ir televizijos koncertuose pasirodo iki 5 tūkstančių jaunųjų dainininkų, akompanuojančių ansamblių dalyvių. Baigiamojoje konkurso laureatų šventėje, tradiciškai rengiamoje Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, koncertuoja per 300 jaunųjų dainininkų.

Per visą „Dainų dainelės“ gyvavimo istoriją joje dalyvavo per 200 tūkstančių mokinių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 187 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,