Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pareigūnai primena: nesaugomas turtas masina ilgapirščius

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos rajone surengta prevencinė akcija. Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos rajone surengta prevencinė akcija. Klaipėdos AVPK nuotr.

Vagystės iš gyvenamųjų, ar dar tik statomų namų Klaipėdos rajono policijos pareigūnams rūpesčių kelia nuolat – prastai saugomas turtas masina ilgapirščius. Pareigūnams ypač kelia nuostabą savininkų neatsargumas, kai į statomą, dar be durų ir langų pastatą, suvežamos ir paliekamos brangios statybinės medžiagos, santechnika, kartais net buitinė technika.

 

Klaipėdos rajone saugumą užtikrinantys policijos pareigūnai pastebi, kad pastaruoju metu vagišiai vėl suaktyvėjo Sendvario seniūnijos teritorijoje – nuo pernai spalio mėnesio čia jau įvykdyta 10 vagysčių, daugiausia iš statomų namų, kurių Sendvario seniūnijoje ypač gausu. Vagišių grobiu dažniausia tampa statybinės medžiagos, įrankiai, šildymo katilai, brangi vidaus santechnika, kartais net buitinė technika, pavyzdžiui, kaitlentės ir panašiai.

Siekdami priminti, kaip tinkamai reikėtų saugoti savo turtą, Klaipėdos rajono Bendruomenės pareigūnai surengė prevencinę akciją – lankė Sendvario seniūnijos gyventojus, statybvietėse dirbančius darbininkus, dalijo jiems lankstinukus.

 

Klaipėdos AVPK nuotr.

 

Nemalonių ir nemažų nuostolių atnešančių įvykių padės išvengti keletas gana paprastų veiksmų:

-Visada užrakinkite lauko duris – net jei gaminate maistą, ar dirbate darže;

-nepalikite kieme daiktų, kuriuos lengva pagrobti – dviračių, žoliapjovės ir pan.;

-nepalikite kieme daiktų, galinčių padėti vagims patekti į jūsų valdą, pavyzdžiui, kopėčių;

-įrenkite šviestuvus su judesio davikliais, o augalus sodinkite taip, kad jie netaptų potencialia vieta vagims pasislėpti;

-išvažiuojant iš namų, įsitikinkite, kad uždarėte langus ir užrakinote visas duris, įskaitant garažo, ar daržinės. Įjunkite signalizaciją, sukurkite įvaizdį, kad namuose kažkas yra.

Taip pat patartina sudaryti vertingų daiktų sąrašą, juos apdrausti, išsaugoti garantinius kvitus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,