Mano Gargždai



Laisvės gynėjai pagerbti atminimo laužais (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
S. Vaičienės nuotr. S. Vaičienės nuotr.

Sausio 13-ąją per Lietuvą tradiciškai nuvilnijo Laisvės gynėjams atminti skirti renginiai, languose sužibo tūkstančiai žvakučių. Minėjimo renginys surengtas ir Gargžduose.

 

Už Lietuvos laisvę gyvybę paaukojusiems laikytos šv. Mišios, o po jų į aukų pagerbimo ir atminimo renginį rinktasi aikštėje prie Savivaldybės.

Nuskambėjus šalies himnui, prieš 29 metus sužeisti ir žuvusieji už laisvę pagerbti tylos minute.

„Praėjo 29 metai, užaugo nauja karta ir šiandien mūsų pareiga – minėti šią dieną, tuos žmones, paaukojusius savo gyvybę, sveikatą dėl Lietuvos laisvės, nepriklausomybės. Jaunimas turėtų suprasti, kad laisvė ir nepriklausomybė nėra duotybė, mes privalome būti verti savo tėvų, brolių, kurie gynė šalį, aukojosi dėl jos. Būkime verti jų atminimo“, – kalbėjo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

1991-ųjų sausio 13-osios atminimo vakarus kasmet lydi laužų liepsna ir dainos, ne išimtis ir šie metai – susirinkusiems ir laisvei dainas dovanojo Gargždų kultūros centro šiuolaikinio dainavimo studijos atlikėjai.

Prieš 29 metus vykusius įvykius susirinkusiems trumpai priminusi Gargždų kultūros centro renginių ir teatro režisierė Kristina Kazlauskaitė-Kažukauskienė teigė, kad Klaipėdos rajone už laisvę kovojusieji, kelias įtemptas dienas praleidę Sąjūdžio būstinėje, viešai dalintis prisiminimais po šitiek metų nebenori, o atskirai pakalbinti tvirtina, kad jog kai kurie faktai ir detalės jau ir pasimiršo, bet išgyventi jausmai bei emocijos lydės šių įvykių dalyvius iki paskutinių jų gyvenimo dienų bei iš naujo atgims kiekvieną Sausio 13-ąją.

„Tada žmonės apgynė Lietuvą, nes tikėjo vienijančios jėgos galia, dabar galime padaryti šią šalį pačia geriausia vieta gyventi, gimti, augti ir klestėti. Savo šalyje kiekvienas esame atsakingas už geresnį rytojų. Būkime drąsūs ir vieningi“, – linkėjo K. Kazlauskaitė-Kažukauskienė.

 

Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 260 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,