Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pareigūnai primena: saugoti savo automobilius stenkitės ir patys

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Pastarosiomis dienomis kai kuriems vairuotojams rytai nebuvo malonūs – jų automobilius „apšvarino“ ilgapirščiai. Buvo išplėšti automobilių žibintai, išdaužti stiklai, pavogti automobilių vairai, ar multimedija. Panašių atvejų fiksuota tiek Klaipėdoje, tiek ir kituose apskrities miestuose.

 

Kol Klaipėdos policijos tyrėjai intensyviai ieško nusikaltėlių, bendruomenės pareigūnai primena keletą patarimų, galinčių padėti apsaugoti automobilius:

- Patikrinkite, ar tikrai užrakinote automobilį.

- Įsitikinkite, ar uždarėte langus ir stoglangį, net jei išeinate trumpam.

- Tamsiu paros metu statykite automobilį saugomoje aikštelėje arba gerai apšviestame kiemo plote, arčiau savo buto langų.

- Nepalikite daiktų automobilyje, nes vagis gali sudominti ir viduje esantys nebūtinai vertingi daiktai. Smalsumą gali sukurstyti krepšiai, striukės, ar net megztiniai, todėl nepalikite jų matomoje vietoje, pvz. – ant sėdynių.

- Vagis vilioja palydovinės navigacijos prietaisai, pritvirtinti prie automobilio priekinio stiklo, tai pat salone palikti mobilieji telefonai, piniginės, grynieji pinigai, dokumentai ir kt.

- Policijos įstaigoje galite pažymėti vertingus daiktus. Tai padarius, nustatyti kam priklauso rastas daiktas ir grąžinti jį teisėtam savininkui yra daug lengviau.

 

Labai svarbu prisiminti, kad jeigu vis dėlto aptikote, jog buvo įsibrauta į jūsų automobilį, nesėskite į vidų, nelieskite automobilio ir jame esančių daiktų. Nedelsdami praneškite policijai telefonu 112.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,