Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šachmatų varžybose – „Kranto“ moksleivių pergalė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Nugalėtojai. Z. Bitino nuotr. Nugalėtojai. Z. Bitino nuotr.

Sausio 22 dieną Gargždų sporto centro šachmatų-šaškių patalpose vyko Lietuvos mokyklų žaidynių Klaipėdos rajono bendrojo ugdymo mokyklų šachmatų varžybos.

 

Į jas atvyko moksleiviai iš Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos, Gargždų „Minijos“ progimnazijos, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos ir Dovilų pagrindinės mokyklos.

Trys Gargždų miesto komandos buvo sudarytos iš lygiaverčių žaidėjų. Tad, nusimatė atkakli kova. Jau pirmame ture susikovė „Vaivorykštės“ ir „Kranto“ jaunieji šachmatininkai. Tik paskutinėmis sekundėmis baigėsi visos trys vaikinų partijos. Mačą rezultatu 3:1 laimėjo „krantiečiai“, tuo pačiu pateikdami rimtą paraišką į nugalėtojų titulus.

„Minija“ nesunkiai rezultatu 4:0 įveikė Dovilus. Antrame ture vėl žūtbūtinis mūšis: „Minija“ – „Krantas“. Mačo eiga rodė lygiąsias. Visgi „krantiečiai“ pabaigoje sugebėjo iškrapštyti pergalę rezultatu 2,5:1,5, tuo pačiu užsitikrindami nugalėtojų titulą.

„Vaivorykštė“ nesunkiai pasiekė pergalę prieš doviliškius rezultatu 4:0. Paskutiniame ture tarp „Minijos“ ir „Vaivorykštės“ vyko tiktai kova dėl antros vietos, o mačas „Krantas“ – Dovilai buvo daugiau statistinis. Doviliškiai garbingai iki galo kovojo su jau nugalėtojų titulą užsitikrinusiais „krantiečiais“ ir nusileido jiems rezultatu 1:3. O štai „Vaivorykštė“ su „Minija“ susikibo kaip reikiant. Po atkaklių kovų čia buvo rezultatas 2:2. Teko pagal nuostatus skaičiuoti papildomus rodiklius, kurie nežymiai palankesni buvo „vaivorykštiečiams“. Tad, jie antri.

Prie pirmos lentos geriausiai pasirodė Dominykas Lavrentjevas („Krantas“), prie antros – Kernius Balčiūnas („Krantas“) ir Nedas Kymantas („Minija“), prie trečios – Domas Andrijauskas („Krantas“), prie ketvirtos – Martyna Jucytė („Vaivorykštė“).

Nugalėtojams atstovavo jau minėti Dominykas Lavrentjevas (kapitonas), Kernius Balčiūnas, Domas Andrijauskas ir Emilija Bieliauskaitė. Komandos vadovė – mokytoja Elena Šimkutė.

Nugalėtojai įgijo teisę vasario 1 dieną atstovauti rajonui finalinėse varžybose Druskininkuose.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,