Logo
 Spausdinti šį puslapį

Uždrausta iš Ukrainos importuoti paukštieną ir jos gaminius

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Europos Komisija pranešė, kad atsižvelgiant į tai, jog sausio 9 d. viename Ukrainos paukštyne buvo patvirtintas didelio patogeniškumo paukščių gripo viruso protrūkis, nuo minėtos datos uždrausta iš Ukrainos į Europos Sąjungos valstybes importuoti ar vežti tranzitu šviežią paukštieną ir jos produktus, termiškai neapdorotus paukštienos gaminius ir šalutinius gyvūninius produktus, gautus iš paukštienos arba kurių sudėtyje yra paukštienos.

 

Apie šį draudimą informuoti visi Europos Sąjungos pasienio veterinarijos postai ir valstybių narių atsakingos kontrolės institucijos.

2020 m. Europos Sąjungos valstybėse užregistruotas 21 paukščių gripo židinys paukštynuose ar smulkesniuose paukščių auginimo ūkiuose, dėl ko sunaikinta beveik 280 tūkst. naminių paukščių. Lenkijoje nuo metų pradžios nustatyta 11 šios pavojingos ligos protrūkių (sunaikinta beveik 141 tūkst. kalakutų, vištų, ančių ir žąsų), Vengrijoje – 4 (sunaikinta 170 tūkst. kalakutų ir ančių), Slovakijoje ir Rumunijoje – po 2 protrūkius (sunaikinta daugiau kaip 40 vnt. ir 41 tūkst. vištų dedeklių) ir po 1 protrūkį užregistruota Čekijoje (nugaišinta 15 kalakutų ir ančių) bei Ukrainoje (sunaikinta 98 tūkst. vištų dedeklių).

Laukinėje faunoje nustatyti tik 2 paukščių gripo atvejai. Liga diagnozuota nugaišusiam vanagui Lenkijoje ir laukiniam vandens paukščiui – laukiui Vokietijoje, netoli sienos su Lenkija.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,