Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Nepažintas meras“ Bronius Markauskas: su meru žmonės kalba kitaip

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
B. Markauskas. Lrt.lt nuotr. B. Markauskas. Lrt.lt nuotr.

Šio trečiadienio LRT televizijos laidoje „Nepažintas meras“ – Klaipėdos rajono vadovas Bronius Markauskas. Perrengtas neatpažįstamai, gerokai atjaunėjęs, išlaisvėjęs ir įgavęs papildomos energijos politikas pusdieniui taps eiliniu Gargždų gyventoju.

 

Evaldu pasivadinęs meras sieks išspręsti gyventojų laidos vedėjui Edvardui Kubiliui iškeltas problemas. Tokių – ne viena. Gargždiškiai ypač piktinosi pavojingu bortu turguje bei nereguliuojama pėsčiųjų sankryža vienoje judriausių miesto gatvių.

Merui savo kailiu teks patirti, kad, rodos, menkų problemų sprendimas gali užtrukti.

„Absurdiška situacija – ypač, kai bandome neigti tą absurdą. Manau, daugeliu atveju yra lengviau imti ir padaryti, nei aiškintis, kieno problema“, – apie metų metus nenupjaunamą pavojingą bortą kalbės B. Markauskas.

„Turbūt reikėtų dažniau apsilankyti turguje – ten galima sutikti įvairių žmonių. Ši patirtis yra kitokia – turbūt, jei žmonės mato, kad kalba su meru, kalba kitaip. Ir žodžius, ir intonaciją parenka, o kai su miesto gyventoju, pokalbis – kitoks. Tikrai įdomi patirtis“, – atviraus Klaipėdos rajono meras.

Ar pavyks merui likti nepažintu, kaip į eilinio miestiečio susirūpinimą reaguos atsakingos institucijos ir ar pavyks gyventojų nurodytas bėdas išspręsti, paaiškės jau šį trečiadienį 21.30 val. LRT televizijos laidoje „Nepažintas meras“.

„Nepažintas meras“ yra naujas LRT televizijos projektas, leidžiantis žiūrovams artimiau susipažinti su šalies savivaldybių vadovais, o jiems – pažvelgti į savo miestą ar rajoną paprasto gyventojo akimis. Projekte pasiryžę dalyvauti merai, perrengti ir neatpažįstamai nugrimuoti, gerą pusdienį praleidžia kaip paprasti savivaldybės gyventojai spręsdami įvairias kasdienes problemas ir aiškindamiesi, ar tikrai jiems pavaldžių institucijų durys atviros visiems.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,