Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gebėjimas mąstyti apdovanoja medaliais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Mokyklos nuotr. Mokyklos nuotr.

Sausio pabaigoje Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mokiniai, lydimi geografijos mokytojų Birutės Gudauskienės ir Jurgos Venckauskienės dalyvavo Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO, kur vyko specializuota tarptautinė turizmo paroda ADVENTUR 2020 ir geografinių žinių konkursas „Pažink Lietuvą ir pasaulį“, organizuotame Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos (LGMA).

 

Į renginį jau ne pirmus metus yra kviečiami geografijos mokslu besidomintys šalies mokiniai.

Šiais metais į 5-ą geografinių žinių konkursą iš visos Lietuvos susirinko apie 1300 moksleivių. Buvo organizuoti trys turai užduočių: 6–8 kl.; 9–12 kl. ir suaugusiems.

Mokiniams teko įveikti 30 gana sudėtingų testinių užduočių aplinkosaugos, darniojo vystymosi, atsakingo vartojimo, turizmo išteklių įvairovės temomis. Pasibaigus konkursui mokiniai buvo apdovanoti bronzos, sidabro ir aukso medaliais. Aukso medalių laimėtojai buvo nudžiuginti ir nemokama kelione – kaipgi kitaip, juk renginys derintas su turizmo paroda!

Varžytuvėse dalyvavo penkiolika „Vaivorykštės“ gimnazistų. Didžiausia sėkmė lydėjo abiturientus. Pašokome nuo kėdžių, kai skelbiant laimėtojus ekrane pamatėme Justo Stonkaus pavardę (IVb klasė) – bronzos medalis.

Mums to lyg ir pakako, pasidžiaugėme, bet staiga mergaitės spygtelėjo, pažvelgėme į ekraną ir pamatėme, kad aukščiausias prizas – aukso medalis – atiteko taip pat mūsų mokiniui – Titui Gomui (IVd klasė). Visą mūsų grupę užliejo stipraus džiaugsmo banga, pasididžiavimas, kad ir nedidelio miesto gimnazijos mokiniai gali pasiekti aukščiausių įvertinimų. Titas pelnė dar vieną prizą – nemokamą kelionę į Baltarusiją.

Tiesa, su laimėjimais iš šio konkurso „Vaivorykštės“ gimnazistai grįžta nebe pirmą kartą.

Patirti laimėjimo džiaugsmą linkiu kuo daugiau mokinių. O tai tikrai įvyks, jeigu sąžiningai domėsitės, skaitysite, keliaudami mokysitės. Čia ne moralas, o gyvenimiškos patirties apibendrinimas.

 

Mokyklos nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,