Mano Gargždai



Klaipėdos rajone – beveik 80 kubinių metrų naudotų padangų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Aplinkos apsaugos departamento nuotr. Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Sekmadienį, gavus pranešimą apie Klaipėdos rajone iš krovininės mašinos į gamtinę aplinką pilamas atliekas, budintys aplinkos apsaugos pareigūnai reagavo nedelsiant.

 

Atvykus į pranešime nurodytą vietą, pastebėti asmenys, į aplinką verčiantys didelį kiekį naudotų padangų. Kaip paaiškėjo, vienas iš atliekomis siekusių atsikratyti asmenų, yra žemės sklypo, kuriame buvo rastos išmestos padangos, nuomininkas. Pirminiais duomenimis, sklype šiuo metu laikoma apie 79 kubinius metrus naudotų padangų.

Už aplinkos teršimą atliekomis atsakingam asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Už tokį pažeidimą jam gresia bauda nuo 2 300 iki 2 900 eurų. Taip pat asmeniui įteiktas privalomasis nurodymas sutvarkyti atliekas ir perduoti jas atliekų tvarkytojams. Visa apie pažeidimą surinkta medžiaga perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmams.

Savo ruožtu, Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcija pradėjo tyrimą, per kurį bus siekiama nustatyti, iš kur buvo vežamos atliekos.

AAD ragina naudotis numatytais atliekų sutvarkymo būdais, o pastebėjus aplinką teršiančius asmenis nedelsiant informuoti pareigūnus. Tai galima padaryti skubios pagalbos tarnybų telefonu 112, arba tiesiogiai AAD telefonu 8 5 273 2995.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 379 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,