Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Bangai“ išduota A lygos licencija

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. Asociatyvi VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

LFF Apeliaciniame licencijavimo komiteto posėdyje šiandien svarstytas klausimas dėl A lygos licencijos siekusių klubų pateiktų apeliacijų.

 

Įvertinęs klubų pateiktą medžiagą LFF Apeliacinis komitetas priėmė atitinkamus sprendimus:

VšĮ „Gargždų futbolas“ (FK „Banga“) apeliacija patenkinta ir klubui išduota 2020 m. sezono A lygos licencija;

VšĮ Dzūkijos futbolo klubo „Dainava“ apeliacija svarstyta, tačiau licencija neišduota dėl nepilnai įgyvendintų privalomų teisinių, personalo, sporto ir finansinių kriterijų;

VšĮ „Telšių futbolo ateitis“ apeliaciją atsisakyta nagrinėti dėl apeliacinio proceso reikalavimų pažeidimų.

 

Po šio sprendimo galutinis 2020 m. A lygos licencijos gavėjų sąrašas yra toks:

Marijampolės Sūduva;

Vilniaus „Žalgiris“;

„Riteriai“;

„Kauno Žalgiris“;

„Panevėžys“;

„Banga“.

 

A lygos licencijų neįgiję klubai turi galimybę įgyti žemesnės lygos (I lygos) licenciją, dėl kurių sprendimai Licencijavimo komitete bus priimti ateinančią savaitę.

Atitinkamo lygio licencijos neįgiję klubai turi galimybę patekti į A lygą tik išimties tvarka LFF Vykdomajam komitetui skyrus atitinkamas sankcijas dėl laiku neįgyvendintų licencijavimo reikalavimų.

„Šių metų A lygos licencijavimo proceso administravimas gana gerai parodė, kad dalis iš I lygos į A lygą svarstančių pakilti klubų net ir metų pradžioje nebuvo tikri dėl to, ar galės įgyvendinti A lygai keliamus reikalavimus ir atitikti šios lygos finansų ir bendrosios klubų vadybos standartus. Jeigu licencijų negavę klubai („Džiugas“, „Vytis“, „Dainava“) vis dėlto sieks patekti į A lygą be licencijų, ar su žemesnio lygio licencija, rekomenduosime LFF Vykdomajam komitetui bet kokias išimtis svarstyti tik gerai pamatavus galimas rizikas ir sulaukus visų šių klubų pilnaverčių audituotų metinių ataskaitų, kurių jie kol kas nebuvo pateikę“, - teigė LFF Licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,