Logo
 Spausdinti šį puslapį

Prieš valstybines šventes lietuviai iš lentynų šluoja tautinę atributiką

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„Lietuvos pašto“ nuotr. „Lietuvos pašto“ nuotr.

Artėjant Valstybinėms šventėms, tautinės atributikos pardavimai Lietuvos pašte padidėja kelis kartus – tai atskleidė vasario pradžioje surinkta informacija. Pasak bendrovės Pardavimų ir rinkodaros vadovo Norberto Žiobos, tam įtakos gali turėti ne tik tinkama tokių prekių distribucija, bet ir didėjantis tautinis sąmoningumas bei pilietinė edukacija.

 

„Tauta patriotiškėja – net ir be papildomų komunikacijos priemonių. Mūsų turimi duomenys rodo, kad pernai, kaip spėjame, dėl Valstybės šimtmečio komunikacijos išaugusius tautinės atributikos pardavimus šiemet Lietuvos pašto klientai dar pagerino. Lietuviškų trispalvių, regioninių vėliavų, istorinių vėliavų su Vyčiu pašto skyriuose per pirmas vasario savaites buvo parduota 69 proc. daugiau, trispalvių juostelių –77 proc., popierinių trispalvių vėliavėlių – net 400 proc. daugiau nei pašto skyriuose buvo parduota pernai tuo pačiu laikotarpiu. Žinoma, tam įtakos galėjo turėti mūsų pasirinkta tikslinė šio asortimento distribucija, nes tokio pobūdžio prekes paskirstome didžiausius žmonių srautus patiriančiuose pašto skyriuose – prekybos centruose ir šalia turistinių maršrutų, tačiau ne mažesnę reikšmę turi ir vis didėjantis tautinis visuomenės sąmoningumas. Tai galima matyti iš gausiai lankomų valstybingumui skirtų renginių ir „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ sėkmės“, – sako Norbertas Žioba.

Pasak jo, prieš valstybines šventes graibstoma ne tik ši produkcija: dešimtimis tūkstančių parduodama magnetukų, įvairių ženkliukų, tušinukų ir apyrankių su tautine simbolika, net gintaro dirbinių. Be šios, jau tradicine tapusios atributikos, 3 tūkstančiai Lietuvos pašto klientų panoro įsigyti ir Neužmirštuolės ženkliuką.

Lietuvos pašto duomenys rodo, kad be minėtų prekių pašto skyriuose klientai masiškai perka įprastas pakavimo medžiagas (baltus vokus, siuntinių dėžes) ir ne tokias įprastas: burbuliniu popieriumi impregnuotus vokus, specialias tūtas siųsti aplinkos poveikiui jautriems piešiniams, nuotraukoms ar dokumentams, pakavimo granules, burbulinius lakštus ir kitas pakavimo priemones.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,